Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
bjelica jako zadovoljan

Dinamo se vratio, kapetan ispalio: "Pokazali smo muda. Navijači, dođite i pogurajte nas u Ligu prvaka"

Dinamo se s povoljnim rezultatom vratio u Zagreb i pun nade čeka uzvrat play-off runde Lige prvaka protiv Young Boysa.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nogometaši Dinama ostvarili su dobar rezultat u prvoj utakmici play-offa Lige prvaka. Gostujuća utakmica kod švicarskog prvaka Young Boysa završila je 1:1, a pogodak za Modre postigao je Mislav Oršić pri kraju prvog poluvremena. U utakmici punoj prilika za obje momčadi, Modri su igrom u drugom poluvremeu pokazali da se imaju prvo nadati prolasku.

Nešto iza podneva nogometaši Dinama vratili su se u Zagreb, a tamo ih je dočekala ekipa Nove TV.

"Primarni cilj nam je bio vratiti se sa što boljim rezultatom i u tome smo uspjeli. Prezentirali smo dva lica. Prvo poluvrijeme bili smo dosta blijedi, u drugo smo ušli dosta bolji i ne mogu se oteti dojmu da smo na kraju bili možda i bliže pobjedi", rekao je Dinamov vratar Zagorac.

Upravo je vratar Danijel Zagorac bio jedan od Dinamovih junaka, obranivši dva čista zicera.

"Sa sobom osobno moram biti zadovoljan. Znao sam da moram držati koncentraciju svih 90 minuta i u tome sam uspio. Zadovoljan sam na način na koji sam doprinio ovom rezultatu", kazao je čuvar mreže Dinama.

I dok su se Modri mučili u prvom dijelu, nastavak je ponudio drugačiju sliku. Dinamo je pokazao čime raspolaže.

* Što vam je trener rekao u poluvremenu?

"Trener nam je rekao da vjeruje u nas koliko samo dobri. To nas je podiglo. Bili smo i mi svjesni da možemo puno više. U drugom dijelu smo pokazali ono naše pravo lice", rekao je kapetan Arijan Ademi.

Zadovoljan je na kraju i trener Modrih Nenad Bjelica.

"Pa zadovoljan sam s rezultatom. Moglo je biti i bolje i gore. Imali smo i dobrih faza i lošijih. Trebalo nam je malo vremena da se adaptiramo na brzu podlogu. Ali na kraju možemo biti zadovoljni. Daje nam nadu u prolaz i nadamo se da ćemo pred punim Maksimirom to i ostvariti", rekao je Bjelica..

Punom se Maksimiru na utakmici sezone nadaju i igrači.

"Mislim da smo pokazali da ova ekipa ima muda, da ima karakter i da može napraviti velike stvari. Očekujemo puno navijača, očekujemo veliku potporu, da nam daju vjetar u leđa i da nas podrže, da budu naš 12. igrač kako se kaže i da svi skupa proslavimo ulazak u Ligu prvaka", zaključio je Ademi.

A prođe li Dinamo u utorak na Maksimiru švicarskog prvaka, razloga za slavlje će biti mnogo, jer ulazak u skupinu Lige prvaka odmah donosi 15 milijuna eura novčane nagrade, dok bi porazom Modri igrali Europsku ligu u kojoj je nagrada čak pet puta manja.

Da navijači Modrih vjeruju u Bjeličinu momčad, najbolje govori i podatak kako je do sada ove godine Dinamo prodao rekordnih 5000 godišnjih karata (do sada prosjek oko 2500 tisuće), a od sutra u 10 sati u prodaju kreću i ulaznice za uzvrat protiv Young Boysa.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider