Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Od srijede na tržištu

Dinamo prvi na ovim prostorima predstavlja svoj fan token i uključuje se u poznatu navijačku platformu

Klub iz Maksimira u prodaju pušta prvih 300 tisuća fan tokena, po cijeni od dva eura

Hrvatski prvak Dinamo u srijedu će kao prvi klub u regiji predstaviti svoj fan token i tako se uključiti na platformu Socios kojoj su posljednjih sezona uključio velik broj svjetskih klubova, poput Perišićevog Intera koju upravo svoj fan token ove sezone reklamira na dresu.

Klub iz Maksimira sutra na tržište u prodaju pušta prvih 300 tisuća fan tokena, po cijeni od dva eura, ali dva eura u protuvrijednosti kriptovalute, tzv "chilsa".

"Cijeli fan token je baziran na block chain tehnologiji. Znači, vi ne možete svoje eure iz novčanika nego morate kupiti kriptovalutu "chilse" i onda putem "chilsa" kupujete i fan token", rekao je direktor marketinga GNK Dinamo Tomislav Rukavina.

Tomislav Rukavina, direktor marketinga Dinama Tomislav Rukavina, direktor marketinga Dinama (Foto: DNEVNIK.hr)

Početna cijena postavljena je na dva eura, a što će navijači dobiti za taj novac? Moći će glasovati putem anketa za primjerice, izgled trećeg dresa, odabira najljepših golova ili konkretno, ovo će biti prvo pitanje na platformi: Po kojoj klupskoj legendi će se nazvati jedan od pomoćnih terena?

"To nije sve, nego Dinamo putem te platforme nudi još jedan potpuni doživljaj zato jer će se nuditi mogućnost vip ulaznica, dobivanja potpisanih dresova od igrača itd,“ kaže šef Dinamovog marketinga.

Dinamov fan token - 1 Dinamov fan token - 1 (Foto: GOL.hr)

Fan token i ulazak kriptovaluta u svijet sporta u prvi plan stigao je nedavno, prilikom Messijevog prelaska u PSG. Primjerice, 4. kolovoza, kada se počelo pričati da bi Messi mogao prijeći u redove Parižana vrijednost PSG-ovog tokena vrijedio je 22,5 eura, a samo 5 dana poslije, kada je transfer potvrđen, vrijednost je skočila na 50 eura, a na današnji dan, iznosi oko 26 i pol eura.

No, u Dinamu ističu da će svaki pojedinačni navijač moći kupiti maksimalno 75 tokena, ali da klubu cilj nije trgovina kriptovalutama već povezivanje s navijačima.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider