Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
"senzacija"

Dinamo pronašao zamjenu za Mamića? Na meti bivši trener Splita koji niže trofeje, a rušio je i Romu

Dinamo je pronašao zanimljivo rješenje na klupi. Hoće li bivši strateg Splita postati novi trener?

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Prvak Hrvatske Dinamo u potrazi je za novim trenerom nakon što je s klupe otišao pravomoćno osuđeni Zoran Mamić.

Dinamo će protiv Tottenhama voditi Damir Krznar, ali jasno je da je on samo privremeno rješenje.

Trajno rješenje nazire se u Bugarskoj. Bruno Akrapović, trener sofijskog CSKA-a i bivši trener RNK-a Split, mogao bi postati novi trajni strateg Dinama, piše bugarski Monitor, koji ovu vijest naziva "senzacijom."

Rođeni Zeničanin Akrapović (53) bivši je BiH reprezentativac i igrač s dugim bundesligaškim iskustvom. Bio je suigrač Jürgena Kloppa u Mainzu.. Nakon karijere bacio se u trenerske vode, a njegov životopis vrlo je zanimljiv. Prvi klub koji je samostalno vodio bio je Mosor Žrnovnica, iz kojeg je krenuo na dalmatinsku turneju - vodio je Val, Solin i Neretvu Metković.

Dinamo - Tottenham Jedna od najvećih senzacija u povijesti i Dinama i Europske lige: Modri nokautirali Tottenham i ušli u četvrtfinale! divider

Iz Hrvatske se otisnuo u - Gibraltar, gdje je vodio klub zanimljiva imena College Europa. Nakon toga je vodio Škendiju i onda 2017. RNK Split, koji nije uspio spasiti od ispadanja. Iz Splita je otišao u Bugarsku, gdje je njegova karijera procvjetala.

S Lokomotiv Plovdivom osvojio je dva uzastopna Kupa i jedan Superkup. To mu je donijelo angažman u bugarskom velikanu CSKA Sofiji, s kojim je trenutačno drugi u prvenstvu iza Ludogoreca, a istaknuo se nastupima u skupini Europske lige. Iako je bio posljednji, osvojio je pet bodova, od toga četiri protiv slavne talijanske Rome. U prvom susretu u Rimu izvukao je 0:0, a u Sofiji je slavio s 3:1.

No sve to mu možda neće pomoći da zadrži posao. Bugari pišu da Akrapović ima ultimatum u "Vojsci", kako zovu CSKA - ili će osvojiti trofej, ili leti. Stoga bi ih Akrapović mogao preduhitriti i sam pobjeći u Dinamo.

José Mourinho o novom treneru Dinama

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider