Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Što će reći gazda?

Modri kuhaju novi veliki ulazni transfer: Dinamo pred sjajnom prodajom Oršića, naciljao zamjenu kod velikog rivala

Nakon sve izvjesnije prodaje Mislava Oršića u Englesku Dinamo traži zamjenu u Rijeci i nudi za Roberta Murića tri milijuna eura…

Rober Murić (Foto: Igor Soban/PIXSELL)

Ako Mislav Oršić završi u Engleskoj, točnije Burnleyju, a naše informacije govore da je to pred realizacijom, Dinamo će vjerojatno ići po adekvatnu zamjenu.

Zapravo, lov na novo pojačanje koje bi u kvalitativnom smislu zamijenilo Oršića, jasno, ne i nužno na istoj poziciji, počeo je prije nekoliko dana. Moje informacije govore da Dinamo pokušava napraviti sličan manevar kao s Petrom Bočkajem: Modri namjeravaju vratiti u Maksimir još jednog "odbjeglog sina".

Dinamo prodaje Oršića i ide po Roberta Murića

Riječ je o Robertu Muriću, bivšoj zvijezdi omladinskih momčadi Dinama i trenutačnom ponajboljem igraču Rijeke. Murić je za vikend viđen u Zagrebu. Samo po sebi to ne mora  ništa značiti jer su igrači Rijeke dobili dva slobodna dana i Murić je mogao otići kamo hoće, no moje informacije govore da posjet Zagrebu nije bio samo privatne naravi.

Zoran Tomić i Igor Bišćan "Sunovrat Cibalije započeo je guranjem igrača preko veze, a Bišćan će naslijediti Dalića" divider

S različitih strana stižu informacije da se nešto kuha. Izvori kažu da je Dinamo spreman ponuditi Rijeci tri milijuna eura, a vjerojatno i neki postotak od buduće prodaje. Jasno je da će Damir Mišković htjeti izvući što više, pa stoga i ne čude informacije da ne namjerava prodavati Murića.

Mišković zna kako se nabija cijena, a uz to mora nekako amortizirati i bijes navijača. Ako ponuda bude prava, on će to već znati izvesti. Osim toga, Rijeka nije u bajnoj financijskoj situaciji, pa već spomenuta svota nije zanemariva. Mišković je već podigao letvicu jer Dinamo je donedavno nudio dva milijuna.

Koliko će zapravo Dinamo dobiti za Oršića?  

S druge strane, rizično mu je previše zatezati priču jer je uvijek moguće da Dinamo promijeni smjer i krene po nekog drugog igrača. Naime, teško da Dinamo može financijski izdržati tri lukrativna transfera u jednom transfernom roku (Bočkaj, Murić i još netko…) Stoga bi vjerojatno Murićev transfer otpao ako bi Dinamo doveo još jednog igrača od nekoliko milijuna eura.

Možda će Miškovićevo nepce razgaliti informacija da se čini kako je Dinamo isposlovao za Oršića više nego što se prvotno spekuliralo u medijima. Do mene su stigle informacije da je riječ o 12 milijuna eura plus određeni bonusi, a u engleskim medijima spekulira se s 8,5 milijuna eura. Teško je reći što je prava istina, to će se saznati tek nakon što se potpis osuši. Ako se dogodi, jer dok nije gotovo, sve je moguće i treba biti oprezan.

Transferna uvertira prije derbija

Kako god, Mišković je težak pregovarač i bez obzira na to što je u odličnim odnosima sa Zdravkom Mamićem, Dinamo neće tako lako istrgnuti Murića iz njegova zagrljaja. Vidjet ćemo kako će ta priča ići, prijelazni rok traje do sredine veljače. Teško da će se nešto objelodaniti prije predstojećeg derbija, kalkulacije su logične, ali Murićev potencijalni povratak u Maksimir bit će jako dobra uvertira.

O Murićevu talentu već su ispričane bajke, sve se zna i o njegovom sukobu s čelnicima Dinama, odnosno Zdravkom Mamićem, koji ga je na sve moguće i nemoguće načine pokušavao zadržati u Maksimiru.

Murić oživio karijeru u Rijeci

No Murić se odlučio otisnuti u inozemstvo i taj se potez pokazao pogrešnim. Vratio se u Hrvatsku, prihvatio je poziv Rijeke i pogodio. Na Rujevici je uspio oživjeti karijeru i kako stvari stoje, lako je moguće da se vrati u Dinamo. Stare rane su polizane s obje strane, ratne sjekire već davno zakopane.

Tvrdoglavo inaćenje ionako nema smisla. Osim toga, stari drug već mu je u Maksimiru. Vratio se Bočkaj, pa zašto ne bi i Murić? Dinamo želi Murića, Murić vjerojatno nema ništa protiv. Jedina prepreka je Miškovićev apetit. Milijun gore ili dolje, pitanje je sad.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider