Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
ozljeda gvardiola

Dinamo minimalno pobijedio posljednju Istru i izjednačio se s Osijekom na vrhu HNL-a

Na vrhu HNL-a opet su izjednačeni Osijek i Dinamo…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon što je Osijek u subotu pobjedom nad Hajdukom pobjegao barem privremeno na tri boda prednosti, Dinamo je uzvratio slavljem (0:1) u Puli protiv Istre 1961 čime je nastavljena mrtva trka ova dva kluba u borbi za naslov prvaka.

Dinamo je imao veliku premoć u svim segmentima igre, no Zagrepčani nisu mogli postići drugi pogodak kojim bi riješili susret i prije isteka vremena. Jedini pogodak na utakmici bio je Atiemwen u 36. minuti.

Dinamo je do vodećeg gola stigao iz najjednostavnije moguće akcije, Gavranović je iskoristio loše postavljanje domaće obrane te u suparničkom kaznenom prostoru prihvatio dugo ispucavanje. Uslijedilo je lijepo proigravanje za Atiemwena koji je sa 10-ak metara pogodio mrežu.

Upravo je strijelac Atiemwen imao i najbolju priliku za povećanje prednosti, on je u 73. minuti uspio zaobići i domaćeg vratara lučića samo da bi potom s pet metara umjesto nebranjenog gola pogodio vratnicu.

Ni ova utakmica nije mogla proći bez kontroverzi. U 56. minuti Dinamo je mogao zabiti novi pogodak, ali sudac Lovrić nije pustio prednost nakon prekršaja nad Lovrom Majerom.

Trener Modrih Zoran Mamić je poludio na suca koji je zaustavio igru iako je nakon što se poskliznuo domaći branič Mario Gavranović sam ostao s loptom ispred vratara Istre.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider