Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Modri u Turskoj

Dinamo pobijedio Partizani: Moro izjednačio, Petković zabio za pobjedu

Dinamo je pobijedio albanski Partizani s 2:1u prvoj pripremnoj utakmici u Turskoj...

Nikola Moro (Photo: Marko Lukunic/PIXSELL)

Igrači Dinama odrađuju zimske pripreme u Beleku, treću godinu zaredom. U ponedjeljak, 14. siječnja, odigrali su prvu prijateljsku utakmicu na nogometnom terenu trening centra Regnum Carya resorta.

Protivnik Plavih bio je albanski klub Partizani Tirana, a momčad trenera Nenada Bjelice upisala je 2:1 pobjedu, piše web stranica Dinama.

Albanska ekipa povela je u 13. minuti, Moro je izjednačio u 27. pogotkom iz kaznenog prostora, a u drugom je poluvremenu konačnih 2:1 postavio Petković iskosa iz blizine nakon ubačaja Kadziora s desne strane.

Spomenimo to da je prije utakmice održana minuta šutnje kojom su igrači i stožer odali počast dugogodišnjem povjereniku Dinama i članu skupštine Mirku Ćoriću koji nas je danas napustio nakon duge i teške bolesti.

Trener Bjelica u ovaj je susret krenuo sa sljedećim sastavom: Na golu Livaković, bokovi Leovac i Moharrami, a stoperi Rrahmani i Perić.n Zadnji vezni mladi Gjira, a vezna linija Kadzior, Moro, Olmo i Menalo. Špica je od prve minute bio Petković. Kao što je i najavio, strateg Plavih u 60. je minuti izmijenio momčad.

Na gol je došao Horkaš, stoperi su bili Theophile i Lešković, a na bokovima Matel i Musa. Dva zadnja vezna Dilaver i Franjić, a prema naprijed Ćuže, Gojak i Šitum. Špica je bio mladi Baturina.

Od prilika tijekom utakmice vrijedi izdvojiti dva izgledna pokušaja Rrahmanija glavom iz blizine, oba puta lopta je otišla pokraj vratnice. U 69. minuti Dilaver se odlučio na siloviti udarac iz velike udaljenosti, a njegov pokušaj otišao je daleko od gola. Imao je mladi Horkaš dobru reakciju u 76. minuti kada je zaustavio šut gostiju.

Nakon prve pripremne utakmice u kojoj su Plavi pokazali dobru igru i upisali zasluženu pobjedu, pred Dinamom je već dan kasnije (utorak, 15.1.) drugi prijateljski susret. Protivnik je njemački klub Dynamo Dresden. Početak je zakazan za 10:30 po hrvatskom vremenu

GNK Dinamo - FK Partizani Tirana 2:1 (1:1)

Dinamo: Livaković - Moharrami, Rrahmani, Perić, Leovac - Gjira - Kadzior, Moro, Olmo, Menalo - Petković (od 60. minute: Horkaš- Matel, Theophile, Lešković, Musa - Dilaver, Franjić - Ćuže, Gojak, Šitum - Baturina)

Partizani: Hoxha - Ibrahimi, Belica, Atanda, Trashi - Telushi, Hila - Bardhi, Asani, Mala - Duka

Golovi: 0:1 Bardhi (13.), 1:1 Moro (27.), 2:1 Petković (51.)


 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider