Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
10. momčad norveške

Prolaz nije jedini cilj: Dinamo očekuje bolju igru protiv skromnih Norvežana

Trener Mario Cvitanović i kapetan Domagoj Antolić u uzvratu pretkola Europa lige očekuju prolaz, ali i napredak u igri.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nogometaši Dinama otputovali su u Norvešku na uzvratni susret 3. pretkola Europske lige protiv Oddsa, a trener Mario Cvitanović istaknuo je da očekuje prolaz u posljednje pretkolo.

"Šteta što nismo kapitalizirali našu dominaciju iz prvog poluvremena utakmice u Maksimiru. Zbog toga moramo biti oprezni, a najveća opasnost, kao i u prvoj utakmici, prijeti nam iz kontranapada u kojem su brzi i organizirani. No, očekivanja su jasna, a to je prolaz. Također, želim vidjeti poboljšanja u svim segmentima naše igre", izjavio je u srijedu, kako je prenosi internetska stranica Dinama, trener Cvitanović.

Dinamo je pobijedio u prvoj utakmici 3. pretkola norveški Odds BK sa 2:1, a uzvratni susret je u četvrtak u 18:30 sati. Modri su u prvoj utakmici dominirali od samog početka, ali poveli su Norvežani kada je u 19. minuti zabio Stefan Mladenović. No, do kraja prvog poluvremena Dinamo je preokrenuo golovima Armina Hodžića (30) i Juniora Fernandesa (41). Očekivalo se da će Dinamo u drugom dijelu zabiti još koji pogodak, ali nakon 90 minuta na semaforu je ostao rezultat s poluvremena (2:1).

Na novinarski upit kako se nosi s pritiskom, Cvitanović je odgovorio da ne osjeća pritisak.

"Osjećam pozitivan adrenalin. Želim da igramo kao momčad i radim sve što mogu. Zbog ritma utakmica, svaka tri dana, nije bilo dovoljno vremena za treniranje. No, od igrača očekujem da budemo kompaktni, da budemo momčad na svakom dijelu terena i u svakoj fazi igre, i u obrani i u napadu. Tada neće biti problema i nećemo govoriti o tome da li je u našoj igri veći problem obrana ili napad", kazao je Cvitanović i dodao: "Koliko će brzo igrači akceptirati moje ideje i početi ih primjenjivati na terenu ne ovisi samo o meni. Ponekad treba puno vremena, a ponekad vrlo malo."

I kapetan Domagoj Antolić ističe da je najbitnije proći dalje: "Najbitniji je prolazak i želimo to ostvariti uz dobru igru. Već u prvoj utakmici vidjelo se da smo bolja momčad. Imat ćemo puno prilika, jer će se protivnik morati otvoriti. Što se umjetne trave tiče, trenirali smo zadnjih nekoliko dana na toj podlozi i to će biti dovoljno za prilagodbu."

Na polovici norveškog prvenstva, odnosno nakon 16 kola, Odds BK je najneefikasnija momčad lige, postigli su samo 12 golova (gol-razlika 12-18). Nalaze se na desetom mjestu prvenstvene ljestvice, sa 13 bodova manje od vodećeg Rosenborga, a u zadnjih šest prvenstvenih kola postigli su samo jedan pogodak.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider