Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Stratište stranaca

Dinamu večeras treba pravo malo čudo: Zapanjujući podatak o Villarrealu

Modri su u prvoj utakmici na Maksimiru poraženi od Villarreala, završilo je 0:1.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Uoči uzvratne utakmice četvrtfinala Europske lige Villarreal - Dinamo računica koju imaju Zagrepčani sasvim je jasna.

Nakon maksimirskih 0:1 Modrima večeras igra isključivo pobjeda. Pritom bi s istovjetnih 0:1 utakmica otišla u produžetke, dok bi trijumf Dinama s bilo kojim drugim rezultatom (1:2, 2:3, 3:4...) značio ujedno i prolazak u polufinale na temelju većeg broja pogodaka postignutih u gostima (UEFA je inače najavila mogućnost ukidanja tog kontroverznog pravila).

Da će biti lako - neće, niti bi bilo čak i da je Dinamo sasvim kompletan (a nije).

Osim nevolja s ramenom koje već neko vrijeme ima Bruno Petković i činjenice da je ozljedu stopala u u prvenstvenoj utakmici protiv Lokomotive zadobio kapetan Arijan Ademi (on će večeras, za razliku od Petkovića, ipak startati), još nešto ne ide u prilog Zagrepčanima uoči velikog revanša.

Villarrealov Estadio de la Ceramica (puno poznatiji pod imenom El Madrigal) neosvojiva je tvrđava u Europi za sve suparnike koje je Žuta podmornica ugostila ove sezone.

Strani klubovi redovito lome zube na El Madrigalu

Imaju savršeni učinak, pet pobjeda u pet utakmica. Prvo su u skupini I, redom, padali azerbajdžanski Qarabag (3:0), izraelski Maccabi Tel Aviv (4:0) i turski Sivasspor (5:3), a u nokaut-fazi Villarreal je na svom terenu prvo u šesnaestini finala svladao Red Bull Salzburg (2:1), a zatim i Dinamo Kijev (2:0) u osmini finala. Kako će proći ukrajinski imenjak iz Zagreba, saznat ćemo oko 23:00, možda i kasnije.

Prošle sezone Villarreal nije igrao u Europi, ali u pretprošloj su također dogurali do četvrtfinala Europske lige. U toj 2018./2019. u skupini su s Rangersima odigrali 2:2, pobijedili Rapid Beč 5:0 i Spartak Moskvu 2:0, s lisabonskim Sportingom u šesnaestini finala odigrali 1:1 i onda u osmini finala s 2:1 svladali Zenit.

U četvrtfinalu su ipak upisali poraz, i to od svojih sunarodnjaka i susjeda iz Valencije (1:3).

Dakle, klubovi izvan Španjolske u posljednjih 10 dolazaka Villarrealu u goste izgubili su osam puta i remizirali u dva navrata. Brutalna statistika koja dovoljno sugerira kakvu je europsku tvrđavu od svog stadiona napravila Žuta podmornica.

Posljednji nešpanjolski klub koji se osladio pobjedom kod Villarreala bio je Lyon. Njima je to uspjelo u šesnaestini finala Europske lige u veljači 2018. godine. Rezultat je tada bio 0:1.

Ne bismo imali ništa protiv i večeras bude tako, pa u produžecima što bude...

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider