Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
NEMA PRODAJE

Dinamo opako grize prema Mierezu, no Argentinac u Zagreb može samo na jedan način

Dvostruki najbolji strijelac HNL-a već je dulje vremena velika želja Dinama, a krajem sezone krenuli su u tom smjeru puhati nikad jači vjetrovi.

Ramon Mierez protiv Dinama (Foto: Ivan Perić / Cropix)

Iako je prije tjedan i pol dana završila jedna vrlo turbulentna HNL sezona, oko naših najboljih klubova nema nikakve bonace ili sieste. Već se naveliko priča o kadrovima momčadi za iduću sezonu.

Neki su već osigurali prva pojačanja, Istra je zadržala trenera Tramezzanija, oko Rijeke se kuha eventualna prodaja kluba i status trenera Sopića je neizvjestan, dok bi nove trenere, vjerojatno strance, uskoro trebali predstaviti Hajduk i Osijek.

Dinamov lov na Miereza sad je već sapunica

Pored svega toga, jedno ime i jedan klub često se spominju u medijima, na društvenim mrežama, na kavama ili jednostavno u prolazu. To su Ramon Mierez, najbolji strijelac netom završene sezone i Dinamo, koji je u dramatičnoj završnici došao do novog naslova prvaka.

Posljednjih dana mogli smo slušati razne informacije i spekulacije, ali i čitati o njima, pa se tako spominju eventualne odštete koje bi mogle slomiti Josea Bota, dogovori koji bi uključivali neke druge igrača, one koje je Osijek već dogovorio i one koje tek namjeravaju pokušati dovesti, ali i druge razne opcije kako bi Dinamo mogao do Argentinca.

Iako je jasno da Dinamu trebaju pojačanja ukoliko namjeravaju zaigrati Ligu prvaka novog formata, pitanje je gledaju li na pravu adresu.

Boto je već ranije rekao gdje Mierez može igrati u Hrvatskoj

Još prije nego je otputovao u Portugal na odmor, Jose Boto rekao je da Mierez možda neće ostati u Osijeku, ali ostane li u Hrvatskoj, da će igrati jedino u bijelo-plavom dresu. Vrlo jasno, nema prodaje Dinamu.

Naravno da u Zagrebu postoji nada, posebno nakon Badnjaka 2021. godine, kad je put Maksimira, usred međusobne borbe za titulu, otišao Petar Bočkaj. No, isto tako Osijek nakon toga nije podlegao pritiscima oko Diona Drene Belje, Adriana Leona Barišića ili Domagoja Bukvića, čim su plavi prepoznali kakav se dragulj krije u osječkoj svlačionici. Bukvić je u međuvremenu potpisao novi ugovor, a isto je ponuđeno i Mierezu.

O tome će on i klub pregovarati nakon zasluženog godišnjeg odmora.

Miereza nije prodao Kulešević, zašto bi Boto?

Vrijedi podsjetiti i na informacije koje su dolazile s Maksimira već prije prve ovosezonske utakmice spomenutih klubova na Opus Areni.

Čak se pojavila ona da je dan prije utakmice održan zajednički ručak uprava oba kluba, na kojem je dogovorena prodaja Miereza, velike želje tada još uvijek friškog trenera Jakirovića.

Ništa se tu nije ostvarilo, ali Dinamo i dalje gađa prema Mierezu. Nije tajna da ga žele, kao što se zna da nije poslana samo jedna nego više ponuda prema Opus Areni.

No, kako Miereza nije prodao Kulešević, nema to namjeru napraviti niti puno tvrđi te iskusniji, a time sigurno kvalitetniji pregovarač Boto. 

Mierez može završiti u Dinamu na jedan jednostavan način

Iz više izvora bliskih klubu tako su do nas došle informacije da Portugalac i dalje drži do svog stava te da postoji samo jedan način da Mierez završi u redovima Dinama.

Mierez može postati članom Dinama kad više ne bude pod ugovorom s Osijekom, odnosno kad neće postojati ništa što ga sprječava u tome. Čista logika, zar ne?

Njegov ugovor s Osijekom traje do ljeta 2025. godine pa je jasno da se to može dogoditi ako epilog ovoljetnih pregovara Osijeka i njega bude nastavak suradnje uz aktualni ugovor, nakon čega bi Mierez besplatno napustio klub ili idućeg ljeta donio odluku o ostanku.

Isplativije je zadržati Miereza jednu sezonu nego ga jeftino prodati

Neki će pomisliti da je to nemoguće, no mnogi u Osijeku smatraju da je isplativije zadržati Miereza još jednu sezonu i pustiti ga besplatno, nego uzeti neke novce ispod njegove vrijednosti, a kojima se neće moći nadoknaditi sve ono što najbolji strijelac HNL-a klubu donosi.

Boto se vratio u Osijek i krenuo je raditi svoj posao, a dio njega bit će rješavanje Mierezove situacije. I kako se čini, za njega u idućoj sezoni postoje dvije opcije. Prva je ostanak u Osijeku, a druga je neki klub izvan Hrvatske koji će ponuditi svotu s kakvom će u klubu biti zadovoljni.

Iako nikad ne reci nikad, posebno kad su nogometni transferi u pitanju, možda bi Dinamu uistinu bilo bolje da napokon krene kucati na neku drugu adresu. Na Pampasu onoga koga traže neće pronaći.

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider