Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
priopćenje modrih

Dinamo nakon optužbi da im je sudac pomogao: ''Obuzdajte niske strasti"

Dinamo je odlučio ragirati.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

 Nogometaši Dinama u susretu su 17. kola Prve HNL kao gosti svladali Goricu sa 4:3 (2:2).

Gorica je povela golom Dieyea (10), Dinamo je preokrenuo preko Ivanušeca (34) i Oršića (40), ali da se na odmor ode s neodlučenim rezultatom pobrinuo se Lovrić (42). U nastavku je Špikić (61) vratio prednost Gorici, no u samoj završnici Dinamo je kreirao još jedan preokret golovima Petkovića (90-11m) i Teophile-Catherinea (90+5).

Domaći igrači pobunili su se nakon jedne reakcije sudaca utakmice iz koje se izrodio penal za Dinamo nakon kojeg je uslijedio preokret.

gol expired MMA zajednica oduševljena pobjedom Diamonda protiv Conora: "Svi na noge, Dustin je šokirao svijet" divider

Naime, u 89. minuti Oršić je pucao iz mrtvog kuta, lopta je prohujala iznad Banićeve glave i završila u autu. Linijska sutkinja pokazala je kako je aut za Dinamo iako vratar Gorice nije dirao loptu. Uslijedilo je ubacivanje u kazneni prostor domaćih gdje su na loptu startali Petković i Muhamed, a sudac Zebec je na čuđenje domaćih pokazao na bijelu točku. Iako snimka ne daje za pravo sucu izostala je intervencija VAR-a te je Petković u 90. minuti poravnao na 3:3.

gol expired Urnebesno: Mandžukić se pojavio u FIFA-i 21 bez kose, izgleda neprepoznatljivo divider

Dinamo je na službenoj stranici zbog toga poslao priopćenje i svoj komentar o cijeloj situaciji kojeg prenosimo u cjelosti:


''Jučer su Gorica i Dinamo odigrali utakmicu sa sedam postignutih golova, dramatičnim preokretima, s ukupno preko 30 udaraca upućenih na gol i možemo reći da dvoboj svojom dinamikom, trudom, umijećem i srčanošću igrača može sve dionike hrvatskog klupskog nogometa učiniti ponosnima i sretnima zbog pokazane razine svih elemenata koji nogomet stavljaju u vrh najpopularnijih sportova svijeta.

Jutro poslije, u većem dijelu medijskog prostora, vidimo histeriju i nadmetanje u tome tko će više obezvrijediti Dinamovu pobjedu, dovodeći u pitanje objektivnost pa onda i poštenje glavnog suca utakmice, jer je dvojben jedan dosuđeni – aut ?! Nismo i nećemo komentirati suđenje, niti sada niti onda kada se griješilo na našu štetu, iz jednostavnog razloga - jer vjerujemo u sustav. U uspostavljeni sustav sudačke organizacije, njenih kreatora i aktera i njenih alata. Jedan od tih alata, VAR, jučer je Dinamu poništio gol, a Gorici priznao prvi, iako je startno bilo označeno zaleđe. I sve ok, jer je to rekao sustav.

Pozivamo sve da, osobito u javnom prostoru, obuzdaju niske strasti, iracionalne reakcije i pritiske te da u prvi plan stavimo sve ono zbog čega nogomet prate milijuni ljudi – golove, borbenost, odanost svome klubu, dramatičnost rezultata'', napisao je Dinamo.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider