Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
"Ovo mora prestati"

Dinamo najavio tužbe nakon teških optužbi: "Mi njima nećemo polagati račune"

Dinamo se priprema za novu sezonu u Sloveniji, a u isto vrijeme Modri najavljuju tužbe protiv Udruge "Dinamo, to smo mi"...

Krešimir Antolić (Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

Nogometaši Dinama pripremaju se za novu sezonu u Murskoj Soboti. Ali osim treninga, utakmica i transfera, u klubu su reagirali i na novu objavu Udruge "Dinamo, to smo mi", koja ih je prozvala za sumnjive angažmane nekih igrača.

Na stadionu slovenskog prvoligaša Mure Dinamo brusi formu uoči nove sezone. No kako u Murskoj Soboti nije ništa manje vruće nego u dva sata vožnje udaljenom Zagrebu, trening nije bilo lako odraditi. Na teren su izašli Dinamovi reprezentativci koji su se posljednji priključili pripremama, ostatak momčadi odradio je trkačku dionicu.

Modri žele u Ligu prvaka

"Radimo dobro, treniramo dobro, naporni su treninzi, ali uživamo!" kaže Emir Dilaver, pouzdani stoper Modrih.

Igrači Nenada Bjelice ne kriju da nakon sjajnih predstava u Europskoj ligi prošle sezone, ovog ljeta žele korak više.

"Ove sezone želimo tu grupnu fazu Lige prvaka i duplu krunu naravno", ističe veznjak Dinama Amer Gojak.

Pitanje je samo u kojem će sastavu hrvatski prvak hvatati te ciljeve. Portugalski mediji raspisali su se o želji Porta da prisilno umirovljenog Ikera Casillasa zamijeni Dominikom Livakovićem. Dani Olmo je pak odveo mladu španjolsku reprezentaciju do finala U21 Eura i nema sumnje kako rekordnih ponuda za njega u idućim mjesecima neće nedostajati.

"Sigurno da zaslužuje najveće destinacije, a sad hoće li to bit ovo ljeto ili neko drugo – ne znam", kaže napadač Modrih i hrvatske reprezentacije Bruno Petković.

Koliko vrijedi Dani Olmo?

Ako Joao Felix vrijedi 126 milijuna eura, koliko vrijedi Dani Olmo?

"Ne znam, ali gledajući iskreno ove zadnje dvije utakmice koje smo odigrali protiv njih - nisam vidio ništa što je Joao Felix napravio a da Dani nije", kaže Petković.

Modru idilu u Sloveniji, gdje je predstavljena i nova knjiga o povijesti Dinama, narušilo je novo priopćenje udruge DTSM, u kojem optužuju klub da je potpisao ugovore s nećakom braće Mamić, Stjepanom Mamićem, te Marijom Vasiljem, sinom vlasnika vile u kojoj u Međugorju boravi Zdravko Mamić. Nije trebalo dugo čekati oštar odgovor, popraćen prijetnjom tužbom.

Antolić najavio tužbe

Član Dinamove uprave Krešimir Antolić kaže:

"Mi njima nećemo polagati račune za naše poslovne odluke, jer kada je vodstvo klubova polagalo račune takvim udrugama, onda završavaju na 4. mjestu. Dinamo je prvi, Dinamo će i iduće godine biti prvi. Mi to obećajemo onim navijačima koji nisu opsesivni na prezime Mamić, a ovim dečkima poručujem - ili neka si nađu neki novi hobi koji će im dati smisao života, ili neka na svojim kućnim adresama očekuju tužbe koje ćemo sasvim sigurno pokrenut, jer ovo jednostavno mora prestati."

Dinamo će u Sloveniji odigrati još 3 pripremne utakmice. Prva je na rasporedu u utorak protiv Austrije Klagenfurt.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider