Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Gdje će biti u međuvremenu?

Dinamo na Skupštini najavio rušenje Maksimira i gradnju novog stadiona

Dinamo je održao redovitu skupštinu na kojoj je donesena odluka kako će se ići u rušenje postojećeg i gradnju novog stadiona na Maksimiru. Tim povodom se s Maksimira javio reporter Dnevnika Nove TV Vlado Boban.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Konačnih rješenja smo čuli već jedno 900 najmanje, to je sapunica koja traje već nekoliko desetljeća, no sad zvuči nekako najkonkretnije.

Dinamo ruši postojeći stadion pa bi trebao graditi novi u suradnji s Gradom Zagrebom.

Čak su se neki skupštinari pobunili kad je ta točka došla na dnevni red zato što su htjeli da Dinamo bude ovisan sam o svojoj sudbini odnosno da ne bude ovisan o Gradu.

No, postoji jedna caka. Naime, od 1992. godine zemljište na kojem je napravljen maksimirski stadion je u vlasništvu Grada, a Dinamo želi da mu se vrati to vlasništvo pa da on, eto, pokuša graditi svoj stadion.

Dakako, postavlja se ono vječno pitanje gdje će biti Dinamo, omladinski pogon i klupske prostorije za vrijeme tih pet godina koliko će trajati dok se sruši ovaj i izgradi novi stadion. Odgovor je ponudio predsjednik Dinama Mirko Barišić.

Domaćini u HNL-u u Kranjčevićevoj

"Vjerojatno bi međunarodne utakmice morali igrati u blizini na stadionima koje imaju licence FIFA-e i UEFA-e, dok bi HNL igrali na stadionu u Kranjčevićevoj ulici."

Pretpostavljam da ciljate na Rujevicu?

"Rujevicu da, ali tamo možemo igrati samo kvalifikacijske utakmice, ne možemo ove u skupini, tako da moramo voditi računa i o tome jer želimo i dalje igrati u Ligi prvaka u skupini."

Što, to znači da će Dinamo na Poljudu igrati?!

"Pa dobro, Poljud je jedna opcija. Nama je bliži Osijek ako bi bio, no dobro, to je daleka priča. Moramo prije riješiti ove stvari, a najvažnije je ovo: mi predlažemo da se to prenese na nas jer je to bilo naše i da riješimo sami svoju sudbinu na način na koji Dinamo zaslužuje."

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider