Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
i dalje ga zavlače

Teatar apsurda: Dinamo se sramotno ponio prema legendi Modrih – Ladiću!

Trakavici između Dinama i legendarnog modrog vratara Dražena Ladića nema kraja...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Prije točno tjedan dana Dinamu je blokiran račun zbog pravomoćne presude kojom je klub Draženu Ladiću dužan isplatiti sedam i pol milijuna kuna. Dinamo je u međuvremenu odblokiran, a Ladić novac još nije dobio.

Najdugovječniji igrač Dinamove povijesti i dalje čeka svoj novac. Iako su čelnici kluba javno poručili da će mu dug od sedam i pol milijuna kuna biti isplaćen, to se još uvijek nije dogodilo.

"Dinamo je pokazao svoj karakter i način funkcioniranja"

"U svakom slučaju, ponovno su pokazali način na koji oni djeluju i na koji funkcioniraju, a to sve govori i o njihovu karakteru", rekao je Dražen Ladić, rekorder po broju nastupa za Dinamo (802).

Predsjednik Dinama Mirko Barišić kaže kako problem ne postoji.

"Taj novac isplaćen je na posebni račun koji smo dobili i oni još provjeravaju mogu li se dogoditi još neke promjene u odluci. Prema tome, što se tiče Dinama, on je po odluci suda novac isplatio na račun kako je to i bilo rečeno", kazao je Barišić.

Što se tiče Dinama, stvar je riješena.

Kako je stvar riješena, ako Ladić još nije dobio novac?

"Pa dobro, to nek' pita, to nek' traži. Dobit će to on ako je sve u redu, to će on dobit, ako ne danas, sutra", odgovorio je predsjednik Dinama.

"Dinamo da je htio ispoštovati ono što su vodeći ljudi kluba rekli, onog časa kada su sredstva sjela na račun Dinama, FINA je taj iznos koji je blokiran izdvojila i onog časa je Dinamo mogao pokazati korektnost i reći 'ok, mi smo suglasni da se ta sredstva uplate na račun Ladića'", rekao je Ladić.

Dinamo će nezavisnom revizijom pokušati osporiti odluku, a sasvim druge stvari govorili su prošli tjedan Zdravko Mamić i Tomislav Svetina.

"Došao je dan kada je Dražen Ladić dobio pravomoćnu presudu i ovršio račun Dinama. I račun je blokiran od jučer i nadam se da u toku dana danas će Dinamo podmiriti obavezu u cijelosti i da će normalno iza toga klub poslovati", rekao je Dinamov savjetnik Mamić prije točno šest dana.

"Činjenica je da je Dražen Ladić na jučerašnji dan blokirao klub. Danas, najdalje sutra on će biti odblokiran. Potraživanje prema Ladiću bit će isplaćeno, a mi ćemo nastaviti funkcionirati, jer smo mi taj rashod predvidjeli u financijskoj godini. i on je kao takav predviđen", rekao je direktor Dinama Svetina samo dan kasnije.

Svetina podnio tužbu protiv Dinama, a sada ju negira na štetu Ladića

"Ja sam razgovarao u nekoliko navrata s direktorom Svetinom. Možda je čak on i najplasiranija osoba koja može nešto reći o tome, s obzirom da je bio moj odvjetnik koji je pisao tužbu protiv Dinama, a danas je na drugoj strani i negira tu tužbu. Ili negira pravomoćnu presudu. Dakle, ponovno jedna činjenica koja govori o karakteru i ponašanju", rekao je razočarani Ladić.

Ladić se pita i kako je moguće da se klub tako ponaša prema igračima koji su u njemu ostavili neizbrisiv trag, dok su strani prolaznici poput Ardillesa, Miure ili Mikulenasa isplaćeni? Nakon 15 godina suđenja i dalje se nada pozitivnom raspletu.

"Pitam se gdje je kraj tome? Dakle, očekujući da će presuda biti pravomoćna za jednu ili drugu stranu očekivao sam da je to to. Međutim, evo što znači pravomoćna presuda ako možeš ići ponovno nešto ili vući poteze koji nisu baš u skladu s nekakvim moralom, očekivanjem, ali, Bože moj, nadam se da će sve to ipak završiti dobro", zaključio je legendarni vratar Dinama.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider