Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
veliki posao

Dinamo je prodao Gvardiola u Njemačku: Poznat je i iznos transfera

Dinamo je odradio još jedan veliki transfer.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Dinamo je dogovorio transfer 18-godišnjeg Joška Gvardiola koji postaje najskuplji mladi nogometaš Dinama u povijesti i četvrti najveći transfer ikad za Modre iza Pjace, Olma i Modrića.

Gvardiol bi uskoro trebao potpisati za RB Leipzig koji igra u Bundesligi, a ostali su samo zadnji detalji ugovora, a mladić će liječnički odraditi u Zagrebu i nakon toga bi sve trebalo biti gotovo.

Hrvatski prvak će od Leipziga dobiti 16 milijuna eura, a kroz razne bonuse taj transfer bi se mogao popeti na čak 20 milijuna eura.

gol expired Strašni Bayern srušio Realov rekord, Hansi Flick ostvario nemoguće: Razočarani Rakitić odao im počast divider

Dinamo je tako ostao bez važnog igrača za budućnost koji je tek odigrao 15 utakmica za prvu momčad, no financijska ponuda Nijemaca se nije mogla odbiti pa je tako Dinamo nastavio sjajno poslovati s Leipzigom kojem je prodao i Danija Olma.

Gvardiol ipak ostaje na posudbi

Velika prednost za Dinama je što Gvardiol sigurno ostaje na Maksimiru do zime, a moguće je i do ljeta. Sve ovisi o dogovoru dva kluba koliko će posudba trajati.

Dinamo neće ostati samo bez Gvardiola, na odlasku je i Emir Dilaver, najbolji Modri stoper zadnjih sezona. Dinamo će za njega dobiti milijun eura, a odlazi u turski Rizespor.

Prvaci Hrvatske tako su ostali na samo dva stopera, riječ je o Théophileu i Dini Periću koji se tek vraća nakon teške ozljede i forma mu je upitna pa čelnici Dinama užurbano traže nova pojačanja za obranu.



 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider