Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
POBJEDA DEMOKRACIJE?

Dinamo ima novi statut, izglasan je gotovo jednoglasno

Dinamova skupština potvrdila je novi status kluba ranije izglasan na izvršnom odboru.

Navijači Dinama (Foto: Ronald Goršić/Cropix)

Završila je jedna duga priča vezana uz NK Dinamo. Nakon uistinu preduge borbe, stavova različitih strana, raznih kompromisa i dogovor, Dinamo je dobio novi statut.

On je izglasan na današnjoj klupskoj skupštini, kojoj je bio prisutan 41 od ukupno 69 članova.

Najavljeno - izglasano!

Statut je bio najvažnija točka, odnosno ona koju su svi kojima je stalo do Dinama najviše čekali. Na kraju je 40 ruku bilo za, a tek jedna je glasala suzdržano i klub ima novi statut.

Onaj najvažniji dio njega tiče se budućeg određivanja članova skupštine kluba.

Ona će sadržavati 60 članova, od čega će 35 birati uprava i izvršni odbor, dok će se njih 25 određivati putem klupskih izbora, na kojima će svoj glas imati pravo dati svi članovi kluba.

Suzdržani član je Jure Zovko, koji je inače član struje Damira Zorića, oponenata Mirka Barišića. On je svoj potez najavio, ali je isto tako objasnio da će na skupštinu doći zbog izglasavanja proračuna kluba, odnosno da bi njegovim izostankom moglo doći do neželjene situacija, u kojoj bi grad kluba postavio svog vlastitog povjerenika.

Jesu li ovim potezom otvorena vrata demokraciji u Dinamu, što je bila glavna poruka cijelo vrijeme kad se o statutu pričalo? Najbolji odgovor dat će nam vrijeme.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider