Nogomet
SPORTOVI
Nogomet

Dinamo dobiva dva nova uređena stadiona?

Dinamo bi mogao uskoro preseliti na novi stadion na Kajzerici, pa se vratiti na obnovljeni Maksimir za četiri godine...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Oronuli maksimirski stadion već je godinama otvoreno pitanje, a aktualiziralo se ponovo ovih dana. Najčešće se spominje izgradnja zamjenskog stadiona na Kajzerici.

Dinamo ne može funkcionirati bez stadiona. On bi preselio na Kajzericu, a onda bi se istok, zapad i jug i djelomice sjerver srušili i izgradio novi stadion koji bi imao kapacitet 50 tisuća mjesta

- Ladislav Prežigalo
'Sad su svi uvjeti stvoreni da se ide u izgradnju tog stadiona i nakon toga ćemo pripremiti materijal za skupštinu,' objasnio je pročelnik Ureda za gospodarstvo Ladislav Prežigalo.

Prođe li takav prijedlog u skupštini umjesto oronilih tribina na Kajzerici mogao bi niknuti potpuno novi stadion sa 15 tisuća mjesta. No, to nije sve. Nakon što se završi projekt Kajzerica počet će izgradnja maksimirskog stadiona.

'Dinamo ne može funkcionirati bez stadiona. On bi preselio na Kajzericu, a onda bi se istok, zapad i jug i djelomice sjerver srušili i izgradio novi stadion koji bi imao kapacitet 50 tisuća mjesta,' plan je Ureda za gospodarstvo.

Cijela priča završena bi bila u periodu od 4 godine,a prema posljednjim izračunima stajala bi više od 270 milijuna eura: stadion Kajzerica 49 milijuna, maksimirski stadion 220 milijuna i atletski stadion Svetice 6.5 milijuna eura.

'Grad Zagreb iz proračuna ne može izgraditi stadion, zato smo se odlučili na javno - privatno partnerstvo,' objasnio je Prežigalo.

Trakavica zvana stadion traje već desetak godina, do sada je već uloženo 80-ak milijuna eura, no to nije donijelo vidljive pomake maksimirskom ružnom pačetu. Kakvi su izgledi da gradska skupština, u kojoj većinu imaju vijećnici SDP-a, prihvati inicijativu za koju se zalaže i gradonačelnik Milan Bandić, teško je reći. No, nadamo se da će se konačno dogovoriti oko nečega što njihovi građani priželjkuju godinama. 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider