Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Komentar Ivice Mede

Dinamo čeka Hajduk u šampionskoj formi: Najbolji igrač Modrih nije više Soudani

Dinamo je na otvorenju proljetnog dijela sezone lakše nego se očekivalo došao do pojede protiv Osijeka u Gradskom vrtu.

Igrači Dinama slave pogodak (Photo: Davor Javorovic/PIXSELL)

Dinamo je prošao neokrznut kroz Gradski vrt i napravio veliki korak prema naslovu prvaka. Tek je prvo kolo nastavka sezone, ima još puno do kraja, ali ne znamo što bi se trebalo dogoditi da Dinamo ne osvoji titulu prvaka. U ovom trenutku čini se jedino dvojbenim hoće li Modri sezonu završiti bez poraza.

Dinamo juri prema naslovu prvaka

Ako su junaci utakmice Arijan Ademi, koji je zabio dva gola, Soudani koji je otvorio domaćina atraktivnim golom, a prvi gol na utakmici uvijek je najvažniji, te Dominik Livaković koji je spriječio Osječane da povedu, a i kasnije je vadio svoju obranu, onda je Mateo Barać tragičar.

Barać je loše reagirao u akcijama kod prva tri gola Modrih te je izravni krivac ili sukrivac za primljene golove. Možda je Osijeka mogao bolje proći, iako je to pitanje za razmatranje, možda je Osijek oštećen za jedanaesterac, možda bi sve bilo drugačije da je Grezda iskoristio šansu na početku utakmice, odnosno da Livaković nije sjajno reagirao, ali ukupan je dojam da je Dinamo osjetno bolja momčad.

Livaković već sada sjajan vratar

Osječani su previše griješili da bi se mogli nadati boljem rezultatu protiv vidljivo kvalitetnijeg suparnika, u ovom trenutku jednostavno nisu na razini Dinama, koji je također iskazao slabosti u obrani. Nakon što su poveli 4:0, Modri su se opustili i malo je nedostajalo da Osijek opasnije zaprijeti. Jednom je Bočkajova lopta fijuknula iznad grede, a drugi put je Livaković sjajno obranio njegov slobodan udarac.

Livaković iz kola u kolo pokazuje da se radi o odličnom vrataru. Iako je još uvijek prilično mlad, siguran je, rijetko kardinalno griješi, skida sve što se može skinuti, a brani i puno toga što se jako teško brani. Uz sve to odlično igra i nogom. Može još popraviti neke stvari, recimo istrčavanje, ali ne vidimo mu neki ozbiljniji nedostatak. Livaković je, prema našem mišljenju, možda najbolji igrač Dinama u ovom trenutku. Da Livaković nije na golu, teško da bi Dinamo bio neporažen ove sezone. Dinamo dugo nije imao tako dobrog vratara, možda čak od Dražena Ladića. Nije bez razloga reprezentativac i zacijelo će se jako dobro prodati kada dođe vrijeme za odlazak.

Dinamo spreman za Hajduk, Osijek treba pojačanja

Kako sezona odmiče, momčad Zorana Zekića sve više pada u formi i rezultati su im sve bljeđi. S ove distance gledano, Osječani su najbolje igrali prošlog ljeta u kvalifikacijama za Europsku ligu. Sve nakon toga bilo je dosta neuvjerljivo, i to unatoč tomu što do ove utakmice nisu izgubili u međusobnim ogledima s glavnim konkurentima za najviše pozicije.

Dinamo u sljedećem kolu očekuje derbi s Hajdukom na Maksimiru, dok Osijek dočekuje Rijeku koja je lakoćom pobijedila raspadnutu Istru.
Uoči najvećeg derbija hrvatskog nogometa Mario Cvitanović može biti zadovoljan izdanjem svoje momčadi na otvaranju proljetnog dijela sezone. Nije bilo idealno, ne može ni biti u prvom kolu nastavka, ali čini se da se Dinamo nalazi u sasvim solidnoj formi i logično je očekivati da će protiv Hajduka to biti još bolje.

S druge strane, Zekić ima punu torbu briga uoči ogleda s Rijekom. Osijek nije briljirao na pripremama, a protiv Dinama je nastavio niz neuvjerljivih izdanja. Možda će već Rijeka otkriti je li momčad Osijeka dosegla svoje limite i da jednostavno ne može bolje bez novih pojačanja.



 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider