Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
što će reći papa franjo?

To može samo Maradona: Htio se obračunati s Veronom u ''utakmici za mir''

Diego Armando Maradona i dalje ima onu svoju poznatu naglu narav koja je uz čudesan nogomet krasila njegovu karijeru.

Najveći, jedan od dva najveća ili jedan od tri najveća ikad. Kako god okrenete Diego Maradona vječni je kandidat za najbolje od najboljih u nogometnoj povijesti. Ono zbog čega je možda nekima najveći, a drugima nije je i njegov karakter. A on zna biti nekad toliko težak…

Pokazao je to i sinoć na rimskom Olimpicu. Nešto više od dva tjedna prije svog 66. rođendana Diego je prihvatio poziv za humanitarnu utakmicu pod pokroviteljstvom ni više ni manje nego pape Franje. ''Zajedno za mir'' je bio slogan spektakla bivših nogometnih zvijezda koji su igrali za žrtve nedavnog potresa u Italiji, a ostat će upamćen po tome što je skoro izbila tučnjava Maradone i Juana Sebastiana Verona.

Možda i bi da je Veron bio raspoložen kao Maradona, no ovaj ga je ignorirao kako cijelu utakmicu tako i u verbalnom okršaju na izlasku s terena nakon prvog dijela utakmice. Maradona ga je, pišu talijanski mediji, nazvao 'kurvinim sinom' i prijetio mu prstom. Navodno je rekao ''samo želim razgovarati'', a ovaj ga je potpuno ignorirao. Čak je Brazilac Cafu morao Maradonu smirivati uz pomoć redara.

Sukob argentinskih legendi na utakmici pod pokroviteljstvom argentinskog pape nastavak je njihovih razmirica oko uloge u nacionalnom nogometnom savezu. Veliki Diego navodno je čak tražio da Veron ne bude pozvan na ovu humanitarnu utakmicu, a ovaj mu zamjera i što ga je nazvao izdajicom ovog ljeta zbog ambicije rada u savezu. Tada je bivši igrač Parme, Lazija, Chelseaja i Intera odgovorio kako ga nije briga što Maradona govori. Očito nije bilo tako.

Što se samog spektakla tiče, vidjeli smo mnoge legende poput Ronaldinha, Davidsa, Verona i Abidala s jedne strane te Maradone, Tottija, Di Natalea i Cafua s druge. Maradona je u svojoj momčadi htio kapetansku traku dati Tottiju ''jer je ovo njegov dom'', no ovaj mu je rekao ''ne, ne ti si kapetan''. Na kraju su s 4:3 slavili ''bijeli'', momčad predvođena Ronaldinhom...
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider