Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
ukazala se "božja ruka"

Na današnji dan Maradona je postigao pogodak koji je obilježio njegovu karijeru!

Na današnji dan prije 33 godine Diego Maradona postigao je dva gola koja su obilježila njegovu nogometnu karijeru.

Diego Maradona u utakmici s Engleskom (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Na današnji dan prije 33 godine dogodio se jedan od onih trenutaka u nogometnoj povijesti koji će zauvijek ostati zapamćen kao jedan od najkontroverznijih, ako ne i najkontroverzniji kada su velika natjecanja u pitanju. Dogodila se Maradonina "božja ruka".

Za one mlađe generacije, riječ je o utakmici četvrtfinala Svjetskog prvenstva u Meksiku, u kojem su se susreli Argentina i Engleska. Argentinci su prošli dalje rezultatom 2:1, no pitanje je kako bi se stvari odvijale da jedan od najboljih igrača svih vremena, Diego Maradona, nije rukom postigao pogodak za vodstvo Argentine 1:0 u 51. minuti.

Maradona je "nadskočio" vratara Engleske Shiltona i podignutom rukom iznad glave prebacio čuvara mreže. Malo tko na stadionu je mogao povjerovati u ono što su vidjeli u tom trenutku, a ponajmanje engleski čuvar mreže koji je u nevjerici trčao prema glavnom sucu utakmice, Tunižaninu Ali Bin Nasseru, koji je bez razmišljanja pokazao rukom na centar.

Četiri minute kasnije Maradona je postigao još jedan pogodak koji je obilježio njegovu karijeru, ovoga puta regularan. Uzeo je loptu na svojoj polovici u ona u nevjerojatnom trku stigao do engleskog šesnaesterca, zaobišao vratara i zabio za 2:0.

Lineker je u samoj završnici uspio smanjiti rezultat, a Argentina je nakon toga otišla do svog drugog naslova prvaka svijeta.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider