Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
totalna promjena

Maradona dobio novi posao: Želi iskorijeniti korupciju u nogometu

Diego Maradona novi je zaposlenik organizacije koju je žestoko krtizirao.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Argentinska nogometna legenda Diego Armando Maradona već je u prvoj izjavi najavio borbu protiv korupcije.

Prije nekoliko godina Maradona je javno kritizirao Seppa Blattera i Michela Platinija, a uoči izbora za predsjednika FIFA-e 2015. godine je rekao:

''Nogometni svijet to zna – u FIFA-i vlada potpuna anarhija. Jedan čovjek odlučuje o svemu, a ne zna ništa. Vrijeme je za promjene. U FIFA-i sjede starci koji ne žele napustiti funkcije. Moramo se vratiti pravom nogometu. A nogomet nije priča ''Ako mi nešto ne daš, neću ti dati mjesto''.

Sepp Blatter je tada ponovno izabran za predsjednika nakon što je jedini protukandidat jordanski princ Al bin al-Hussein odustao. No, samo četiri dana kasnije Švicarac je podnio ostavku.

Sepp Blatter i bivši predsjednik UEFA-e Michel Platini krajem 2015. godine suspendirani su na osam godina. Kasnije je kazna smanjena na šest nakon što je otkriveno da je Blatter platio Platiniju 1,8 milijuna eura 2011. za posao savjetnika izveden 2002. godine.

Sada kada su u FIFA-i zapuhali novi vjetrovi, Diego Maradona je odlučio zajedno s predsjednikom Giannijem Infantinom boriti se protiv korupcije u nogometu.

''Konačno mogu ispuniti jedan od svojih snova. Želim da FIFA bude čista i transparentna, radit ću s ljudima koji vole nogomet. Hvala svima koji su me hrabrili da se suočim s novim izazovom'', napisao je Maradona na svojoj Facebook stranici uz zajedničku fotografiju s predsjednikom Infantinom.

Diego Maradona je tako postao kolega Zvonimiru Bobanu. Bivši kapetan hrvatske reprezentacije je član ureda Giannija Infantina.


 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider