Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
gubili dvaput, ali...

Pala je Borussia (D): Werder pripremio najveće ovosezonsko iznenađenje u Njemačkoj

Werder iz Bremena kreirao je veliko iznenađenje izbacivanjem vodeće momčadi njemačkog prvenstva u osmini finala DFB kupa.

Werder slavi pobjedu protiv Borussije Dortmund (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Ni dva vodstva u produžetku, ni podrška domaćih navijača nisu pomogli Borussiji Dortmund da se probije u četvrtfinale njemačkog DFB kupa. Nakon što je Werder dva puta stizao zaostatak u produžetku utakmice, junak raspucavanja bio je gostujući vratar Čeh Jiri Pavlenka, koji je obranio dva jedanesterca i poslao sastav iz Bremena u četvrtfinale.

Werder je poveo u 5. minuti pogotkom Rashice, a izjednačio iz slobodnog udarca Reus (45+3). U drugom poluvremenu nije bilo pogodaka, pa je odigran produžetak, također bez pobjednika, ali s čak četiri gola.

Christian Pulisic u 105. minuti doveo je Borussiju u prvo vodstvo, ali je tri minute poslije 40-godišnji Peruanac Claudio Pizzaro izjednačio na 2:2. U 113. minuti Hakimi je opet donio prednost "crno-žutima", a u 119. minuti je na 3:3 izjednačio Austrijanac Harnik, pri čemu mu je obilno pomogao i domaći vratar Oelschlagel.

Pobjednik je odlučen u raspucavanju s bijele točke. Jiri Pavlenka u prvoj seriji obranio je udarac Paca Alcacera, a u drugoj Maximiliana Philippa, što je bilo dovoljno za prolaz Werdera jer su sva četvorica njegovih suigrača bila precizna.

To je začinilo dan iznenađenja u dvobojima njemačkog Kupa. Samo tri dana nakon što je Bayer Leverkusen u nastavku njemačkog prvenstva pobijedio Bayern Apotekari su u osmini finala DFB kupa doživjeli iznenađujući poraz od drugoligaša Heidenheima, koji se pobjedom 2:1 plasirao se u četvrtfinale.

Strijelci za Heidenheim bili su Dovedan (47) i Multhaup (72), a za vodstvo Bayera pogodio je Brandt (44). Hrvatski reprezentativac Tin Jedvaj bio je u početnoj postavi i odigrao je cijelu utakmicu za Bayer na stoperskoj poziciji.

I u drugom sudaru drugoligaša s prvoligašem slavio je klub iz nižeg ranga, ali to je slavni HSV koji je pred svojim navijačima svladao Nuernberg sa 1:0. Pogodak vrijedan plasmana u četvrtfinale postigao je Ozcan (54).

DFB kup - osmina finala

Hamburger SV (2) - Nuernberg (1) 1-0 (Ozcan 54)

Heidenheim (2) - Bayer L. (1) 2-1 (Dovedan 47, Multhaup 72 / Brandt 44)

Borussia D. (1) - Werder (1) 3-4* (Reus 45+3, Pulisic 105, Hakimi 113 / Rashica 5, Pizzaro 108, Harnik 119)

Duisburg (2) - Paderborn (2) 1-3 (Oliveira-Souza 47 / Tekpetey 52, Proger 61, Antwi-Adjej 76)
* raspucavanje

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider