Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
ima i ''ali''

Deset klubova dobilo licence za prvu ligu, Inter nije dobio ni za drugu

Na odluke Komisije za licenciranje klubovi imaju rok za žalbe od osam dana od primitka odluke, odnosno do 28. svibnja.

Rijeka - Inter (Foto: Goran Kovacic/PIXSELL) (Foto: Goran Kovacic/PIXSELL)

Hrvatski nogometni savez (HNS) objavio je u kako je u prvom stupnju licencu za nastup u Prvoj HNL za sljedeću sezonu izdao za 10 klubova, dok je osam klubova dobilo i licencu za nastup u eurokupovima.

Svih pet skupina kriterija, sportski, infrastrukturni, administracijski i stručnog osoblja, pravni te financijski, za nastup u sljedećoj sezoni ispunili su Dinamo, Gorica, Hajduk, Istra 1961, Lokomotiva, Osijek, Rijeka, Slaven, Šibenik i Varaždin, a uvjete za nastup u Europi od navedenih klubova nemaju samo Šibenik i Varaždin.

Rok za dostavu molbe te propisane dokumentacije bio je 31. siječnja, dok je rok za dostavu financijske dokumentacije bio 1. travnja. To je i datum do kojeg su klubovi tražitelji licence, između ostalog, trebali dokazati da su podmirili financijske obveze koje su dospjele do 31. prosinca 2019. godine prema drugim nogometnim klubovima te prema zaposlenicima i državi (porezi i doprinosi za zaposlenike).

Ali nije to gotovo

Na odluke Komisije za licenciranje klubovi imaju rok za žalbe od osam dana od primitka odluke, odnosno do 28. svibnja. Tijekom žalbenog postupka mogu iznositi nove činjenice ili dokaze, kao i prijedloge novih dokaza.

Odluke o žalbama donosi tijelo Drugog stupnja, odnosno Žalbeno tijelo za licenciranje HNS-a. Krajnji rok za donošenje konačnih odluka je 15. lipnja. Tada će, nadaju se u zaprešićom Interu, ipak uspjeti dobiti dozvolu za nastup u najvišem rangu natjecanja.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Utakmicu po Utakmicu Utakmicu po Utakmicu

Nastavi čitati
divider