Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Padali pogoci

Derbi kola pripao Arsenalu: Presudila drama na samom kraju utakmice

U velikom derbiju 4. kola engleskog nogometnog prvenstva Arsenal je na stadionu Emirates pobijedio Manchester United sa 3-1 postigavši dva gola u sudačkoj nadoknadi.

Jorginho i Declan Rice (Foto: Afp)

Bila je to odlična utakmica, puna trke, prilika i golova, a posebno je bila uzbudljiva sama završnica u kojoj su se obje momčadi radovale, ali na kraju su uzdignutih ruku teren napustili jedino Topnici.

Prvu veliku priliku imao je Arsenal, no gotovo je nevjerojatno što je Kai Havertz promašio u 13. minuti. Našao se na samom rubu peterca i potpuno neometan promašio cijelu loptu.

Gosti su svoju prvu priliku pretvorili u vodstvo. Christian Eriksen je u 27. minuti sjajno uposlio Marcusa Rashforda koji je ušao u kazneni prostor i lijepo pogodio u suprotni kut.

Huliganski sukob u Mostaru Sukob huligana u Mostaru: Petorica ozlijeđenih, dvoje u težem stanju divider

Međutim, samo 110 sekundi kasnije Arsenal je izjednačio, a pogodak je nakon sjajne akcije zabio Martin Odegaard. U nastavku susreta sve do lude završnice nije bilo golova.

Infarktna završnica

Manchester United je u 89. minuti stigao do nove prednost, gosti su povukli brzu kontru koju je u pogodak pretvorio Alejandro Garnacho. Činilo se kako je Gabriel bio posljednji igrač obrane koji je Garnacha ostavio u igri. "Crveni vragovi" su burno proslavili pogodak, no uzalud. Nakon što se uključio VAR gol je poništen zbog zaleđa.

No, u šestoj minuti nadoknade sve je bilo čisto. Bukayo Saka je ubacio iz kornera, Declan Rice pucao unutar šesnaesterca, a lopta je pogodila Maguirea, promijenila malo smjer i ušla pored Andrea Onane u gol. Bila je to loša reakcija obrane jer nitko nije izašao na udarac Ricea.

Vremena je bilo sve manje, a United je bacio sve u napad. Situacija je to koju je vrebao Arsenal, a točku na "i" je stavio u 11. minuti nadoknade nakon sjajne kontre. Gabriel Jesus je odlično povukao, "slomio" Dioga Dalota lažnjakom, te pored nemoćnog Onane zabio za konačnih 3-1.

Liverpool prejak za Villu

U ranije odigranom susretu Liverpool je daleko lakše nego što se to očekivalo pobijedio Aston Villu sa 3-0.

Roko Šimić VIDEO Roko Šimić s dva pogotka u prvom poluvremenu donio pobjedu RB Salzburgu divider

Dominik Szoboszlai je već u trećoj minuti zabio za "Redse", postavši tek četvrti mađarski nogometaš koji je zabio gol u Premier ligi nakon Zoltan Gere, Tamasa Priskina i Akosa Buzsakyja. Bio je to sjajni gol Mađara nakon što mu se lopta odbila poslije kornera. Lijevom nogom neobranjivo je pogodio kut Martinezovog gola.

Na 2-0 je povisio Matty Cash pogodivši u 22. minuti vlastitu mrežu nakon što je Nunez silovito pogodio stativu, dok je pobjedu domaćina potvrdio Mohamed Salah u 55. minuti.

Palace slavio u golijadi

Crystal Palace i Wolverhampton su odigrali odličnu utakmicu, posebno drugo poluvrijeme u kojem je palo čak pet golova, a na koncu je domaćin slavio sa 3-2.

Dva gola za londonski sastav zabio je Odsonne Edouard (56, 84), a među strijelce se upisao i Eberechi Eze (78), dok su za Wolverhampton zabili Hwang Hee-Chan (65) i Matheus Cunha (90+6).

Sergio Perez i Max Verstappen Verstappen u Monzi došao do rekordne 10. pobjede zaredom, dvostruko slavlje Red Bulla divider

Na ljestvici vodi Manchester City s maksimalnih 12 bodova, dok Tottenham, Liverpool, West Ham i Arsenal imaju po 10 bodova.

Manchester United drži skromno 11. mjesto sa šest bodova.

Standings provided by Sofascore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider