Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Jako značajna utakmica

Derbi kola pred gledateljima: Bitka za drugo mjesto, Hajduk pozorno prati

Rijeka i Lokomotiva na Rujevici igraju derbi kola 29. kola Prve HNL...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U utorak na Rujevici na rasporedu je derbi 29. kola Prve HNL Rijeka - Lokomotiva (21.05 sati), a ovo će biti prvo kolo nastavka prvenstva nakon korona-krize na kojem će se igrati pred navijačima.

"Kad se igra doma na Rujevici pred navijačima, to je velika razlika i to se osjeti na terenu. Nije to nikakva isprika za kiks protiv Varaždina (0-0) u prošlom kolu, ali bit će puno lakše igrati uz navijače i nadam se da nam mogu dati dodatan impuls", kazao je, kako prenosi internetski portal Rijeke, napadač Alexander Gorgon.

Bit će to dvoboj treće i četvrte momčadi na tablici, a stadion na Rujevici neće biti otvoren u punom kapacitetu.

gol expired Prazne tribine u Bundesligi donijele veliki pad: Bez navijača teže se zabija divider

"Nismo zadovoljni jer išli smo s mišlju da uzmemo tri boda, ali Varaždin se dobro borio. I mi smo imali svoje prilike i to je dobar signal da možemo nešto stvoriti", dodao je Gorgon.

U posljednjem ovosezonskom prvenstvenom dvoboju Lokomotiva je 1. veljače u Kranjčevićevoj slavila s 2-1. Na početku sezone, u 2. kolu, Rijeka je pobijedila s 1-0, a jedan susret završio je remijem (1-1).

"Čeka nas ekipa koja je u prošlom kolu dobila Dinamo i to dovoljno govori o njihovoj kvaliteti. Žele se nadigravati, jako su dobri u kontranapadima i vrlo opasni u zadnjih 30 minuta. U našoj igri ima još rezerve, a i vraćaju nam se gledatelji, a to je za nas jako bitno. Imamo nekoliko ozlijeđenih igrača, ali siguran sam da će svi oni koji budu igrali pružiti svoj maksimum", ocijenio je trener Rijeke Simon Rožman.

Lokomotiva je u prošlom kolu iznenadila Dinamo, pobijedivši 1-0, čime je dodatno podignuta atmosfera u svlačionici.

gol expired Teške posljedice žestokog sudara: Stravična ozljeda poznatog vratara divider

"Pobijediti Dinamo uvijek imam veliku težinu, s obzirom na njihovu kvalitetu, dominaciju u HNL-u, te sjajne predstave u Ligi prvaka ove sezone. No, sada to treba zaboraviti i psihički se pripremiti za Rujevicu. Znamo da je Rijeka jako dobra momčad, a pogotovo kad igra na svom stadionu, i pogotovo sada u prvoj utakmici s gledateljima na stadionu. Bit će to teška i zahtjevna utakmica, svi ćemo morati biti na svom maksimumu i trebamo iskoristiti svaku prigodu koju nam Rijeka pruži. Mi smo jako dobro pripremljeni, i taktički i fizički, i dosad smo svima pokazali kakvu kvalitetu posjedujemo", istaknuo je za internetski portal "Lokosa" branič Ivan Čeliković.

U utorak u 29. kolu još se sastaju Hajduk - Varaždin (18.55 sati) i Istra 1961 - Inter Zaprešić (18.55), a u srijedu Dinamo - Slaven Belupo (18.55) te Osijek - Gorica (21.05).

Vodeći Dinamo ima 68 bodova, na drugom mjestu je Hajduk sa 51 bodom, a toliko ima i Rijeka. Lokomotiva je četvrta sa 49, a peti Osijek ima 46 bodova

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider