Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Plavi i bijeli kut

Derbi na Poljudu: "Dinamo je puno bolji, ali baš tu vidim šansu Hajduka"

U 13. epizodi podcasta Utakmicu po utakmicu naši su voditelji najavili Vječni derbi koji se igra u petak na Poljudu.

Sljedeće kolo Supersport HNL-a igrat će se Vječni derbi Hajduka i Dinama na Poljudu. O najvećem hrvatskom derbiju bilo je jasno govora i u 13. epizodi podcasta Utakmicu po utakmicu, a svoje viđenje iz plavog i bijelog kuta dali su najveći dinamovac i najveći hajdukovac naše voditeljske četvorke, Ivan Ljubić i Igor Ćurković.

Gdje vidite priliku Dinama, odnosno Hajduka?

"Dinamo je jednostavno kvalitetniji, bolji, ima veću širinu… Pitanje je jedino Dinamovog garda. Sjetite se onih Kopićevih mršavih 0:0 na Poljudu i poraza 0:1, gdje je temeljna zamjerka svih navijača Dinama bila 'što se braniš, što si stao s petoricom iza'.

"Psihološki je sad drugačija situacija. Ako uđeš s osam u derbi i ako kiksaš, odnosno ako bude loše za Dinamo, evo ih na pet. Drugačije je. Okej, Hajduk ima težu poziciju jer je pred imperativom. Mora skinuti rivala da bi se prišuljao na pet bodova razlike. Ali, mislim da je Dinamo bolji, očekujem pobjedu i dominaciju", započeo je Ljubić.

Remi je jako dobar, ali poraz unosi puno nereda…

"Poraz bi unio nervozu, neriješeno bi se dalo živjeti, ali kad je derbi u pitanju, nema ništa slađe nego pobijediti. Očekujem rat, jako nervoznu utakmicu, pokoji crveni karton jer je ogroman ulog, tenzije su visoke.“

"Neće se čuvati i kalkulirati za Milan, ide se punim gasom na Hajduk", podvukao je Ljubić.

"A i da rotira… Dinamov 12., 13. igrač je vrlo vjerojatno pojačanje Hajduku", započeo je Ćurković.

"Tu i vidim šansu Hajduka, Dinamo je bolji, mora izdominirati da bi to potvrdio, a i dolazi im Milan uskoro. Neka se opuste zbog toga 20 posto i to je šansa."

Gdje vidiš igrački potencijal za srušiti Dinamo?

"Čovjek s brojem deset na leđima, onaj iz obrane koji će ga naći dugom loptom i čovjek s Jordanovim brojem, a na kraju krajeva sad je tu i taj Sahiti…"

Više o toj utakmici, ali i o ostalim domaćim nogometnim temama pronađite u novoj epizodi podcasta Utakmicu po utakmicu:


 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider