Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Nevjerojatno

Belgijski reprezentativac izbjegao tri teroristička napada u 10 dana

Belgijski nogometni reprezentativac i član Manchester Cityja na posudbi u Galatasarayju Jason Denayer (20) u posljednjih je 10 dana izbjegao tri teroristička napada koji su se dogodili u njegovoj blizini.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Potencijalnoj opasnosti bio je izložen u Ankari, Istanbulu i Bruxellesu.

Prvo je 13. ožujka nekoliko minuta nakon završetka utakmice između Genclerbirligija i Galatasarayja u neposrednoj blizini stadiona Mayis eksplodirala auto-bomba koja je usmrtila 37 osoba. Šest dana kasnije bombaš samoubojica je izveo napad u Istanbulu u blizini mjesta gdje Denayer stanuje. U eksploziji je poginulo najmanje deset osoba, a 15 je ranjeno.

Belgijanac se u ponedjeljak zrakoplovom vratio u Bruxelles na pripreme reprezentacije, a dan kasnije u zračnoj luci Zaventem su teroristi izveli napad.

Denayer je trebao nastupiti 29. ožujka u prijateljskom susretu između Belgije i Portugala u Bruxellesu no utakmica je otkazana.

Mladi stoper je karijeru započeo u Anderlechtu, a 2014. je preselio u Manchester City koji ga je poslao na posudbu u Celtic, a potom u Galatasaray. Prošao je sve mlađe belgijske reprezentacije, a u seniorskom sastavu je upisao četiri nastupa.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider