Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
navijači poludjeli

VIDEO Lovren dobio crveni za ružan start poslije VAR provjere: Njegova reakcija pri izlasku razljutila navijače

Lyon je minimalno slavio uz crveni Dejana Lovrena u 84. minuti

Dejan Lovren (Foto: Afp)

Bivši hrvatski reprezentativac Dejan Lovren potpuno se pogubio u pobjedi Lyona protiv Nantesa 1:0 u 17. kolu Ligue 1.

Vodeći trojac francuskog nogometnog prvenstva, PSG, Nica i Monaco ostvario je pobjede u susretima 17. kola francuskog nogometnog prvenstva.

PSG je pobijedio Metz sa 3-1, Nica je sa 2-0 porazila Lens, dok je Monaco na gostovanju slavio protiv Toulousea sa 2-1.

Prvak slomio Metz u nastavku

Francuski prvak je na Parku prinčeva tek u drugom poluvremenu slomio Metz. Vitinha je doveo PSG u vodstvo u 49. minuti, da bi Kylian Mbappe u 61. povisio na 2-0. Matthieu Udol je golom u 72. minuti vratio nadu gostima, no Mbappe je drugim golom na utakmici u 83. minuti razriješio sve dvojbe.

Nica je također, u drugom dijelu slomila Lens, a junak susreta bio je Teremas Moffi koji je ušao u igru u 73. minuti, a potom u svega pet minuta provedenih na terenu zabio dva gola. Nigerijski napadač je u 76. minuti realizirao kazneni udarac, a dvije minute kasnije potvrdio pobjedu domaćina.

U susretu između Toulousea i Monaca sva tri gola su pala u prvom dijelu. Domaćin je poveo u 5. minuti golom Franka Magrija, no Monaco je do poluvremena okrenuo rezultat golovima Wissama Ben Yeddera (27, 44-11m). Gosti su od 52. minute igrali bez isključenog Aleksandra Golovina.

Lyon nastavio niz, Lovren pocrvenio

Lyon je nastavio pobjednički niz i protiv Nantesa slavivši sa 1-0 što je bila treća uzastopna pobjeda "lavova".

Pogodak odluke zabio je Alexandre lacazette u 49. minuti. Lyon je od 82. minute igrao s igračem manje nakon što je zbog oštrog prekršaja isključen Dejan Lovren.

Navijači na društvenim mrežama nisu dobro primili njegovu reakciju po isključenju. Lovren je bahato pozdravio suigrače po završetku susreta.

"To je vođa, ponaša se kao dijete", prmijetili su navijači Lyona.

Lovrenovu reakciju poslije crvenog pogledajte OVDJE.

Kolo obilježio igrač Bresta

Kolo je obilježio veznjak Bresta Kamory Doumbija koji je u 4-0 pobjedi protiv Lorienta zabio sva četiri gola i to sva četiri u prvom poluvremenu.

Malijac je bio strijelac u 22. minuti, tri minute kasnije, u 29. i 45. minuti. Doumbija je tako postao tek drugi igrač koji je zabio četiri gola u prvom poluvremenu u susretu Ligue 1 u posljednjih 60 godina, nakon Edinsona Cavanija kojem je to uspjelo u rujnu 2016. u dresu PSG-a protiv Caena.

PSG vodi na ljestvici sa 40 bodova, Nica je druga sa 35, dok Monaco na trećem mjestu ima 33 boda. Slijede Brest (31), Lille (28), Marseille (27)...

Na zadnje dvije pozicije koje vode u niži rang natjecanja su Lorient (129 i Clermont (11).

Francusko prvenstvo se nastavlja 12. siječnja.

Postave:

Tablica Ligue 1:

Standings provided by Sofascore

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider