Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Turbulentna sezona

VIDEO Od borbe za goli život do finala Kupa: Vatreni srebrni dvojac doživio nestvarne scene, navijači preplavili travnjak

Dejan Lovren i Duje Ćaleta-Car će imati priliku osvojiti francuski Kup s Lyonom.

Igrači Lyona slave prolaz u finale Kupa (Foto: Afp)

Nogometaši Lyona su prvi finalisti ovosezonskog izdanja francuskog Kupa! U polufinalu su na svom terenu svladali drugoligaša Valenciennes s uvjerljivih 3:0, a hrvatski nogometni reprezentativac Duje Ćaleta-Car je odigrao čitavu utakmicu za domaći sastav.

Prvo poluvrijeme je završilo bez golova, a onda je krenuo pravi uragan. U razmaku od samo šest minuta Lacazzete je zabio dva pogotka, prvi u 51. minuti s bijele točke, a drugi šest minuta kasnije. Konačan rezultat postavio je Orban u 75. minuti.

Proslavljeni hrvatski reprezentativac Dejan Lovren je utakmicu odgledao s klupe domaćeg sastava.

Lyon će 25. svibnja na Stade de Franceu, gdje se igra finale, pokušati osvojiti svoj šesti Kup, i to prvi nakon 2012. godine, a protivnik će mu biti bolji iz ogleda PSG-a i Rennesa koji se igra danas.

Turbulentna sezona francuskog velikana

Ovo je turbulentna sezona za Lyon, prvu ligašku pobjedu upisali su tek sredinom studenog, zbog čega im je visio mač nad glavom, no uspjeli su potpuno preokrenuti situaciju.

Od nove godine upisali su 11 pobjeda u 15 odigranih susreta, popeli se na 10. mjesto prvenstvene tablice i osigurali finale Kupa, nakon čega je izbila prava ludnica na terenu.

Nakon posljednjeg sučevog zvižduka navijači su utrčali i burno proslavili Lyonov prolazak u finale Kupa.

Lidija Brtan u kvizu Joker Natjecateljica pokazala zavidno znanje: Rocky Balboa je stvoren po uzoru na dvojicu boksača, znate li tko su oni? divider

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider