Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Nevjerojatan rasplet

Debitirao za Englesku, postao priča dana i učinio djeda bogatijim za 17.000 funti

Engleska je u prijateljskoj utakmici protiv Italije odigrala neodlučeno 1:1, a priča večeri je debitant u dresu ''Gordi Albiona'' Lewis Cook.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nevjerojatna priča povezuje veznjaka Bournemoutha Lewisa Cooka i englesku reprezentaciju. Iako u 90 minuta na Wembleyju nije bilo pobjednika nakon što je Vardy u 26. minuti zabio za domaćine, a Insigne u 87. za goste, Cook će tu utakmicu zauvijek pamtiti.

Istina, Italija je dobila jedanaesterac zahvaljujući VAR-u i tako pokrenula niz komentara na društvenim mrežama, ali teško da to može biti priča dana ispred mladog Engleza.

Naime, 21-godišnji veznjak Bournemoutha debitirao je za englesku reprezentaciju ušavši u 71. minuti umjesto Jessea Lingarda i istovremeno učinio svog djeda bogatijim za 17.000 funti.

Cookov djed Trevor Burlingham uložio je 500 funti još 2014. godine na listić na kojem je pisalo kako će njegov unuk, koji je tada bio 16-godišnjak, odjenuti dres reprezentacije Engleske do svog 26. rođendana. Kladionica mu je dala koeficijent 34, a nakon pet godina djed je došao na svoje.

Svakako najvećom zaradom u sličnim okladama može se pohvaliti djed igrača Liverpoola Harryja Wilsona, koji je na uloženih 50 funti uz koeficijent 2.500, zaradio čak 125.000 funti (oko 150 tisuća eura). On se kladio kako će njegov unuk zaigrati za reprezentaciju Walesa, što se na kraju i dogodilo.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider