Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
NISU SE NAMETNULI

United drugom premierligašu prodaje sjajnog vratara i jednog od najvećih talenata

Anthony Elanga i Dean Henderson trebali bi ovog vikenda dovršiti transfer u Nottingham Forest.

Bruno Fernandes i Anthony Elanga (Foto: Afp)

Po navodima engleskih medija sasvim blizu realizacije je dvostruki transfer na relaciji Manchester United - Nottingham Forest, kojim bi se pojačao premierligaš iz Nottinghama.

Mladi, 21-godišnji švedski napadač Anthony Elanga i pet godina stariji vratar Dean Henderson trebali bi napustiti Old Trafford, gdje su igrali iznimno malo, a nova destinacija trebao bi biti Nottingham Forest.

Elangu su mnogi htjeli

Posebno bi veliki dobitak za tu momčad trebao biti Elanga kojeg su ovog ljeta htjeli dovesti Everton i West Ham. Otočki mediji navode i da bi Nottingham Forest mogao taj transfer platiti oko 20 milijuna eura.

Elanga je u prvi sastav Uniteda upao u drugom dijelu sezone 2021./22., kad je kod Ralfa Rangnicka zaigrao gotovo svaku utakmicu. Ipak, kod Erica ten Haga to nije bio slučaj. 

Trenutačno se Elanga nalazi na turneji s Manchester Unitedom, ali najavljeno je kako će prekinuti pripreme sa svojim dosadašnjim klubom, vratiti se u Veliku Britaniju, a obavljanje kompletnog transfera trebalo bi se dogoditi početkom idućeg tjedna.

Henderson zadovoljio na posudbi

Odličnom završnicom prošle sezone Nottingham Forest je izbjegao ponovni pad u Championship, a sezonu Premier lige okončao je na 16. mjestu ljestvice. 

Henderson je prošle sezone u Forestu bio na posudbi, gdje je sjajno branio do ozljede, kad ga je zamijenio Keylor Navas. No, ono što je napravio u prvom dijelu sezone navelo je Stevea Coopera da ga angažira za stalno.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider