Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Fantastičan igrač

Njegov pogodak je slomio Vatrene, a on bi mogao "slomiti" tržište: Brojni velikani stoje u redu

Taman nakon što se Hrvatska vratila, Tricolori su poveli njegovim pogotkom i onda odjurili do pobjede.

Autor ključnog trenutka utakmice Francuska - Hrvatska (4:2) u Ligi nacija bio je Dayot Upamecano.

U 65. minuti utakmice poslije kornera kojeg je izveo Antoine Griezmann najviši u skoku bio je Upamecano koji je glavom postigao pogodak za francusko vodstvo od 3:2. Zbilo se to 10-ak minuta nakon što su Vatreni izjednačili i taj zgoditak zapravo je umnogome narušio entuzijazam naših reprezentativaca koji se do kraja nisu uspjeli oporaviti (štoviše, do kraja su primili još jedan pogodak).

Poput svih ostalih aktera, Upamecano se nakon reprezentativne obveze vratio u svoj klub, RB Leipzig, ali pitanje je koliko dugo će još tamo ostati.

Iza njega je briljantna godina

Ovaj izvrsni stoper, koji za svoju dob (u listopadu će navršiti 22 godine) igra nevjerojatno zrelo, privukao je svojim prošlosezonskimh nastupima u dresu RB Leipziga interes brojnih velikih klubova, a kao šlag na tortu stigao je i poziv izbornika Didiera Deschampsa i prvi nastupi za reprezentaciju aktualnih svjetskih prvaka.

Posebno impresivna izdanja Upamecano je imao u Ligi prvaka gdje je RB Leipzig došao čak do polufinala. U kontekstu mogućeg njegova dovođenja spominju se Bayern, Manchester United, Manchester City, Arsenal i Chelsea.

Nekako najozbiljniji kandidat od svih nabrojenih je United čiji menadžer Ole Gunnar Solskjaer traži vrhunsko rješenje koje će na poziciji stopera upariti s Harryjem Maguireom.

Zanimljivo je da Upamecano u svom ugovoru s RB Leipzigom, koji traje do 30. lipnja 2023., ima klauzulu koja stupa na snagu u ljeto 2021. i prema kojoj može otići ukoliko neki klub za njega plati 42 milijuna eura.

Bude li odlazio sad, cijena će biti paprena

Takva odšteta nije nešto što je previsoko ni za jedan od klubova koji ga žele dovesti u svoje redove, ali budući da još uvijek nije na snazi, onda se bilo koji potencijalni ovoljetni kupac mora upustiti u pregovore s Nijemcima, a oni neće biti nimalo lagani.

Trener RB Leipziga Julian Nagelsmann uvjeren je da će mladi Francuz ovu sezonu ostati kod njih.

"Siguran sam u to da će biti s nama još godinu dana, ali to ne mogu tvrditi za neki veći vremenski okvir jer ga puno klubova želi dovesti, a iduće ljeto će im on biti pristupačniji nego što je sad. Nadam se da ove sezone ostaje."

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider