Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
novi težak gaf čelnika hns-a

Šukerova sramota: Nije se mogao sjetiti tko je poginuo na Stanovima 2008.

Hrvatska nogometna reprezentacija 27. svibnja igra prijateljsku utakmicu protiv Meksika u Los Angelesu, a predsjednik HNS-a Davor Šuker i izbornik Vatrenih Ante Čačić bili su u Los Angelesu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatska 27. svibnja igra novu prijateljsku utakmicu. I još jednu čudnu, jer u to vrijeme Čačić neće na raspolaganju imati najbolje igrače, nego će reprezentaciju trebati slagati od rezervi, uključujući i HNL.

To je još jedna Šukerova egzibicija koja bi Hrvatsku mogla stajati lošeg provoda. On i Čačić bili su u Los Angelesu gdje su dogovarali zadnje detalje vezano za tu utakmicu, a pričali su i s novinarima Croatian Sportsa. Tom prilikom, Šuker je objasnio kako svi velikani žele igrati protiv Hrvatske.

''Dugo pregovaramo s američkim kompanijama da odigramo jednu veliku utakmicu ovdje. Ponosan sam što ćemo igrati u Los Angelesu. Oduševljen! Nike je također ponosan, Adidas je ponosan zbog Meksika'' rekao je Šuker te nadodao:

''FIFA pred nas postavlja sve više pravila. Moramo poštivati razne protokole, ne smijemo daleko letjeti, ne smijemo ovo, ono... Svi žele igrati s Hrvatskom. Imamo velika imena, svjetski poznate zvijezde'', rekao je Šuker, iako je Hrvatska u zadnjim prijateljskim utakmicama igrala protiv Estonije, Sjeverne Irske, Kine, San Marina...

''Kad vidim američke stadione, koji su fantastični, uvijek sam si govorio da moramo ovdje igrati, makar i pod okriljem Fife. To će biti pripremna utakmica za nas i za Meksiko. Igramo veliku utakmicu 11. lipnja protiv Meksika i treba nam trening'', kazao Šuker.

Međutim, kad je otvorio temu gostovanja reprezentacije u Zadru nije se mogao sjetiti ime tragično poginulog nogometaša Zadra Hrvoja Ćustića. On je, nažalost, smrtno stradao u Stanovima 2008, a njegov lik na majici nosi prvi vratar hrvatske reprezentacije Danijel Subašić.

''Želimo igrati u Zadru da pomognemo zajednici, ljudima i klubu. Znate da je tamo jedan igrač poginuo, da, Ćosić. Želimo mu odati počast'', rekao je predsjednik HNS-a, koji ove godine nije bio u Zadru na devetoj obljetnici Ćustićeve smrti.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider