Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
DOJMOVI NAKON KATASTROFE

Primio sedam komada pa se obratio navijačima: "Fokusirajmo se na ono što slijedi"

David De Gea smogao je snage pripremiti poruku za navijače, nakon što je loptu iz mreže vadio čak sedam puta.

David De Gea (Foto: Afp)

Najgori snovi navijača Manchester Uniteda ostvarili su se 5. ožujka 2023. godine na Anfieldu. Poraz rezultatom 7:0 od najvećeg rivala nešto je što će svi htjeti što prije zaboraviti, ali znamo da je to nemoguće te da će ta stigma trajati još mnogo godina.

Liverpool statistički nije imao puno pravih prilika, što bi prvi pogled na rezultat sugerirao. Odnosno, nije ih imao puno više nego postignutih golova. Uputili su tek osam lopti u okvir gola gostiju, što bi značilo da je David De Gea upisao tek jednu obranu na tom susretu.

Poruka koja možda neće dobro sjesti

No, unatoč tome, upravo je on kao jedan od najiskusnijih igrača odlučio nakon te rezultatske katastrofe uputiti poruku navijačima.

"Znam da ovakve poruke neće dobro sjesti navijačima na ovakav dan. Ovo je bilo nešto katastrofalno za nas i ovakvi se rezultati ne bi trebali događati, posebno dok smo na ovakvom putu na kakvom smo sad. Svi mi imamo dužnost prema klubu, odgovornost da predstavljamo ovaj klub. Ispred sebe imamo puno utakmica prema kojima treba gledati. One dolaze ubrzo i trebamo se fokusirati na ono što slijedi", napisao je De Gea.

Moglo bi se očekivati da uistinu velikom broju navijača ta poruka neće biti ono što žele čuti, s obzirom na to da u njoj nema nikakve isprike za ono što se dogodilo na terenu.

United se tim porazom vjerojatno može oprostiti od borbe za titulu Premier lige, no u igri su za dva trofeja. Onaj u FA kupu i Europskoj ligi, nakon što su Carabao kup prije tjedan dana osvojili.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider