Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Neće produljiti na Poljudu

David Čolina blizu odlaska u Bundesligu, evo koliku odštetu će Hajduk dobiti

David Čolina izgleda sve je dogovorio s Augsburgom. Hajduku će pripasti 750 tisuća eura.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hajdukov David Čolina je blizu odlaska u Augsburg, piše Dalmatinski portal.

Klub iz Bundeslige je već duže zainteresiran za Hajdukovog igrača i čini se kako je njegov skorašnji transfer izvjestan. 'Bijelima' bi trebalo pripasti 750.000 eura plus mogući bonusi.

gol expired VIDEO Krovinović za Dnevnik Nove TV: "Dinamo? Nije nedostižna razlika. Leko nije strog trener" divider

Čolini na koncu tekuće sezone ističe ugovor, na Poljudu su mu ponudili novi, ali on navodno želi napraviti novi korak u karijeri. Smatra kako je bundesligaš Augsburg takva sredina. U Hajduku za njega ionako nema previše mjesta u udarnoj momčadi, a Bili će ovom odštetom pokriti uloženo.

Monacu ide 25 posto transfera

Ako će Hajduku pripasti 750 tisuća eura, Augsburg će morati isplatiti ukupno milijun jer prema ugovornoj klauzuli 25 posto sljedećeg transfera pripada Monacu. Ako je ukupna odšteta 750.000, Monacu ide 187.500, a Hajduku 562.500.

HNL TikTok Borba za vlast na TikToku: Hajduk opasno stisnuo gas, hrvatski niželigaš prešao Rijeku divider

Augsburg ga izgleda planira koristiti odmah jer inače ne bi plaćao odštetu, nego bi pričekao istek postojećeg ugovora i potpisao ga bez odštete. Već sad ionako može pregovarati sa svima zainteresiranima.

Čolina je u Hajduk došao u srpnju 2019. godine, kao zamjena za Domagoja Bradarića. U bijelom dresu je upisao ukupno 109 nastupa uz tri gola i asistencije, no od dolaska Darija Melnjaka je izgubio mjesto startera i otad krpa sve po potrebi.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider