Mauro Icardi na prekretnici je u Interu: novi trener Antonio Conte ne vidi ga u svojim planovima, ali potencijalni kupci zasad se na naziru.

Prema pisanju talijanskih medija, Icardi i njegova supruga-agentica Wanda Nara pokušat će ishoditi raskid ugovora.

Sličan potez povukao je svojedobno Makedonac Goran Pandev, koji je 2010. tužio Lazio nakon što su mu u klubu zabranili igrati i trenirati s momčadi. Pandev je tužio klub zbog sprječavanja obavljanja djelatnosti na koju po ugovoru ima pravo. Makedonski napadač je dobio spor, postao slobodan i odmah potpisao za Inter. Sada sličnu taktiku navodno priprema i Icardi.

Situaciju pomno prati David Beckham, suvlasnik i predsjednik novog američkog kluba Miami Intera. Prema pisanju argentinske novinske agencije Telam, bivši engleski nogometaš ponudio je Icardiju dolazak u Miami od 2020., kada će klub početi s natjecanjem u MLS sezoni koja se igra od proljeća do jeseni.

Beckham je u potrazi za velikim imenima koja bi pojačala njegov klub u premijernoj sezoni, a u njegovim planovima navodno je i Luis Suarez. Međutim, Urugvajac je ugovorom vezan za Barcelonu do 2021. i njegov dolazak, barem za prvu sezonu, ne izgleda kao realna opcija.

Kao puno realnija opcija, ako ishodi raskid ugovora i postane slobodan igrač, izgleda Icardi: Beckham bi tada mogao krenuti u akciju, zasigurno s izdašnom ponudom. Naravno, pitanje je hoće li Icardi biti zainteresiran za takvu ponudu ili će, budući da mu je 26 godina i pred njim je još nekoliko sezona na visokom nivou, tražiti angažman u nekom od europskih teškaša.