Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
mjere popustile

Hrvatski nogometaš španjolskog drugoligaša: "Napokon smo izašli na zrak"

Djeca su izašla van prvi put od kada je 14. ožujka proglašeno izvanredno stanje u Španjolskoj.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Tisuće djece diljem Španjolske izašle su u nedjelju na ulice nakon 43 dana jer je Vlada popustila mjeru ograničenog kretanja.

Toni Datković, branič drugoligaša Huesce, izašao je iz stana u šetnju s kćerkom starom godinu i pol dana.

"Bila je toliko dugo zatvorena u stanu, a sada je napokon izašla na zrak“, rekao je telefonskom razgovoru Datković iz Huesce, grada na istoku zemlje.

"Hvala Bogu još je premala pa ne razumije što se događa. Ali veselje je bilo neprocjenjivo kada sam ju u guralici izveo van", ispričao je.

gol expired Mourinho želi Rakitića: Spreman je upustiti se u borbu s jakom konkurencijom divider

Djeca su izašla van prvi put od kada je 14. ožujka proglašeno izvanredno stanje u Španjolskoj, a uvedene mjere bile su među najstrožima u Europi. Španjolska je sa 207.000 inficiranih osoba europska zemlja s najviše oboljelih.

Kći Luke Modrića proslavlja u nedjelju 7. rođendan.

"Ema, moje sve, postaje veća kao i moja ljubav za nju", napisao je Modrić na Instagramu gdje je objavio fotografiju proslave iz dvorišta.

Modrićevi žive u sjevernom predgrađu Madrida u luksuznoj kući s velikim dvorištem pa je za njihovo troje djece bilo lakše provesti protekle dane.

Kako bi zaustavila virus, čija je dnevna stopa širenja iznosila 30 posto u početku, španjolska Vlada je zatvorila 47 milijuna stanovnika.

gol expired Iz Bayerna najavili dva velika transfera i oglasili se o nastavku Bundeslige: "To je upitno, ali..." divider

Na ulice su smjele izlaziti samo odrasle osobe pri odlasku u trgovinu s hranom, ljekarnu, kiosk, bolnicu, banku, benzinsku crpku ili kako bi kratko prošetale psa. Na posao samo oni u neophodnim zanimanjima poput proizvodnje i distribucije hrane, struje i plina te radnici u građevini i industriji.

U zemlji je oko 6 milijuna djece do 14 godina koja sada smiju izaći na sat vremena u pratnji odrasle osobe. Igrališta i parkovi ostaju međutim zatvoreni, a djeca se ne smiju igrati zajedno, odnosno moraju održavati minimalno dva metra razlike među sobom.

"Mi koji imamo djecu znamo kako je teško", rekao je veznjak Barcelone Ivan Rakitić u intervjuu prije mjesec dana.

"Supruga i ja smo kćerkama objasnili kako postoje sićušna bića zbog kojih ne smijemo na ulicu dok ne nestanu. Mi srećom imamo dva psa i vrt pa od prvog dana nije bilo nikakvog problema. Igramo se i učimo s djecom pa se ne dosađuju", dodao je.

gol expired "Red Bull čini sve što može": F1 ima datum i destinaciju za start nove sezone divider

U nedjelju je broj novooboljelih koronavirusom porastao 0,8 posto u odnosu na dan ranije, što je najniža stopa širenja virusa od izbijanja epidemije u Španjolskoj. Nogometaši se već sedmi vikend zaredom nalaze u svojim stanovima i kućama gdje individualno vježbaju.

"Bili su nam rekli da bi smo 4. svibnja mogli početi s treninzima ali svatko, naravno, samostalno u prvoj fazi", rekao je Datković.

Španjolski premijer Pedro Sánchez izjavio je u subotu navečer u televizijskom obraćanju kako će stanovnici od 2. svibnja smjeti izlaziti na sat vremena kako bi se individualno bavili sportom ili šetali s osobom iz svog kućanstva, "ako se situacija nastavi pozitivno razvijati".

Kako bi nogometaši ponovo smjeli trenirati na stadionima morat će se testirati na koronavirus no vlada je zaustavila testiranje koje je španjolska nogometna La Liga htjela otpočeti u utorak.

Predsjednik La Lige Javier Tebas izvijestio je klubove kako je odgođeno testiranje no uvjeren je da će se igrači vratiti na treninge 10. svibnja kada završi izvanredno stanje u zemlji.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider