Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Poker bogatih čeka u redu

Cijena leti u nebo: Sjajni Urugvajac ide prema tome da postane najtraženiji svjetski nogometaš

Darwin Nunez gotovo sigurno će ovo ljeto promijeniti klub, ali Benfica neće biti nezadovoljna raspletom cijele ove priče.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Zahuktava se borba uglednih europskih klubova za Darwina Nuneza, urugvajskog napadača koji je ove sezone u dresu Benfice igrački eksplodirao, demonstriravši svoj golgeterski instinkt.

Nunez, koji će u kolovozu proslaviti 23. rođendan, u svim natjecanjima za Benficu postigao je 34 gola i upisao četiri asistencije, slijedom čega se našao na radaru mnogih.

Transfermarkt njegovu tržišnu vrijednost procjenjuje na 55 milijuna eura, ali gotovo sigurno ga Benfica neće pustiti za taj iznos. Tražit će Portugalci puno više, što i ne čudi s obzirom da su poznati kao pravi majstori transfera, koji znaju kako izvući astronomske odštete za svoje igrače.

Benfica će tražiti za Nuneza 60-70 milijuna eura

Podsjećamo, radi se o klubu iz kojeg je Joao Felix otišao za 127 milijuna eura, Ruben Dias za 68 milijuna, Ederson i Axel Witsel za 40, Raul Jimenez za 38 milijuna eura, a tu su još i mnoga druga poznata imena (Benfica je u orbitu lansirala Angela Di Mariju, Fabija Coentraa, Nemanju Matića, Davida Luiza, Ramiresa…).

Klubovi koji su dosad iskazali interes za dovođenjem Nuneza, iz ovih ili onih razloga, su: Atletico Madrid, Liverpool, Manchester United i Newcastle.

S predstavnicima ovih klubova čelni ljudi Benfice ovih dana imaju dogovorene sastanke odnosno pregovore oko Nuneza. Ono što je jasno je da sav ovaj interes dodatno podiže cijenu izvrsnom urugvajskom napadaču koji bi se vrlo lako mogao pozicionirati na drugo mjesto u povijesti Benficinih prodaja.

Također, treba reći da je iluzorno očekivati da će zanimanje za Nuneza stati samo na četiri navedena kluba. On je već sad među najtraženijim nogometašima koji igraju u Europi, a nakon što su se Kylian Mbappe i Erling Braut Haaland jasno odredili glede svoje budućnosti, vjerojatno je i najtraženiji centarfor Starog kontinenta.

Kako je rekao njegov sunarodnjak Luis Suarez: "Darwinu je samo nebo granica."

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider