Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
muka s pronalaskom trenera

Dinamo preuzima poznati dvojac iz Slovenije? ''Prvi glas, ali ne bi me iznenadilo''

Je li Darko Milanič novo rješenje za klupu Dinama ili će to biti neko poznato HNL ime?

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon što je Damir Krznar otišao s klupe Dinama danima se špekulira s imenom njegova nasljednika. Spominjao se u kuloarima Matjaž Kek, no izbornik Slovenije odbacio je povezivanja s Dinamom, kao i nedavno s Hajdukom, a kraj tih glasina bio je novi potpis ugovora sa Slovenskim nogometnim savezom.

Nije tajna kako čelnici Dinama muku muče s pronalaskom adekvatnog rješenja za klupu. Čini se kako su tri konkurenta u HNL-u prilično dobro popunjeni na toj poziciji, dok Dinamo traži trenera koji bi im donio obranu naslova prvaka te dobar nastup u europskom proljeću.

Na tržištu nema odgovarajućeg rješenja

Željko Kopić je privremeno sjeo na klupu, a taj eksperiment pao je već na prvom ispitu i to protiv Hajduka na Maksimiru. Bivši trener Hajduka trebao bi nekako dovući poljuljani brod do zimske luke ili možda točnije remontnog brodogradilišta.

No trenera kakvi odgovaraju čelnicima kluba, gdje god oni bili, nema baš na tržištu. Traži se netko tko je spreman na intenzivnu suradnju, da tako kažemo, a opet da ima potrebno znanje da izvuče momčad iz krize te se upusti u borbu s nikad jačom konkurencijom u zadnjih desetak godina.

Mat u dva poteza na Maksimiru

Tako se nedavno pojavila glasina koja Dinamo povezuje s Darkom Milaničem, poznatim slovenskim stručnjakom kojeg znamo iz doba uspješnog Maribora, a sjedio je i na klupi jednog Leeds Uniteda, Sturma i Slovana. Danas je na Cipru u Pafosu.

Po istim se pričama Milaniču u Dinamu možda pridruži i još jedan slovenski nogometni djelatnik i legenda tamošnjeg nogometa, Zlatko Zahovič. On bi pak konkurirao za mjesto sportskog direktora pa bi tako Dinamov sportski segment vodio nekadašnji dvojac iz Maribora.

Poznato je da je Zahovič bio veliki poštovatelj Zdravka Mamića te se divio njegovim uspjesima s Dinamom pa ove glasine ne zvuče nerealno.

No Milaničev menadžer Amir Ružnić jučer nije imao takvu informaciju.

''Ovo danas mi je prvi glas. Ne bi me iznenadilo da je kandidat za klupu Dinama s obzirom na njegov trenerski CV, ali moram biti iskren i reći, da me do tog trenutka iz Dinama nije nitko zvao'', rekao je Ružnić za Sportklub.

Jakirović, Zekić...

Matjaž Kek je otpao iz kombinacija, a zasad se spominju imena Darka Milaniča i Sergeja Jakirovića, bivšeg trenera Gorice i aktualnog trenera vodeće momčadi Premijer lige BiH, Zrinjskog. Tu je i trener Slaven Belupa Zoran Zekić kojeg Dinamo lako može preoteti iz Koprivnice.

Navijači bi možda najviše na klupi željeli vidjeti legendu kluba Roberta Prosinečkog, ali vidjet ćemo što donosi plavi Božić pod bor.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider