Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
ruši šukera ili će čekati?

Dario Šimić Talijanima najavio bitku za HNS: Izbori su za nekoliko mjeseci

Hoće li se proslavljeni hrvatski reprezentativac pokušati suprotstaviti Davoru Šukeru?

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Predsjednik Udruge Nogometni sindikat Dario Šimić dao je intervju za milansku Gazzettu dello Sport. Bivši dugogodišnji branič Milana, u kojeg je stigao iz gradskog rivala Intera, pričao je o svojoj generaciji 'rossonera'', ali i današnjoj situaciji u klubu te najnovijem pojačanju Nikolu Kaliniću.

No na samom kraju intervjua Šimić se osvrnuo i na svoj trenutačni, moguće i budući posao. Na usporedbu kako je kao igrač igrao u obrani, a sada brani nogometaše, Šimić je rekao:

''Prije nije bilo nikakve zaštite. Prije šest godina pokrenuo sam organizaciju (Nogometni sindikat) i studirao sam sportski menadžment na Sveučilištu Bocconi'', rekao je Šimić te dodao kako bi se ''u budućnosti mogao kandidirati za potpredsjednika Hrvatskog nogometnog saveza''.

Ide protiv Šukera ili čeka neka bolja vremena?

Upravo je ova posljednja izjava najintrigantnija, naročito ako znamo da mandat aktualnog predsjednika Davora Šukera ističe sljedeće godine. Šuker je izabran prije četiri godine nakon što je prvi mandat odradio naslijedivši pokojnog Vlatka Markovića 2012. godine.

Dario Šimić uključio se prije tri godine u priču oko promjene vlasti u Dinamu. Tadašnja Inicijativa građana ''Za naš Dinamo'' tijekom godina je izgubila značaj odnosno nakon što su bivši igrači Šimić, Šokota, Marić i Bišćan bili poprilično medijski aktivni odjednom je njihov entuzijazam splasnuo.

Vraća li se Dario Šimić ovakvom najavom talijanskim novinama u borbu za promjene u hrvatskom nogometu ili je to tek najava neke daleke budućnosti? Odgovor će morati stići vrlo brzo jer moguća kampanja onih koji žele ići kontra aktualnih vladara hrvatskog nogometa trebala bi krenuti čim završe kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo u Rusiji.

Ukoliko naša reprezentacija doživi debakl i ne plasira se na SP, moguće je da te kampanje krenu istu večer. Možda već sljedećeg mjeseca kada Hrvatska igra odlučujuću utakmicu protiv Ukrajine u Kijevu (9. listopada).

Koga biste radije htjeli vidjeti na mjestu predsjednika HNS-a?

Ukupno glasova:


 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider