Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
šuker u prednosti

Šimić ima sve manje vremena, ali neki se savezi još nisu odlučili

Dario Šimić zasad gubi utrku za potporom županijskih saveza. Upitali smo ga upitali kojim to konkretnim potezima namjerava riješiti probleme u hrvatskom nogometu.

Dario Šimić (GOL.hr)

Izbori za predsjednika nogometnog saveza sve su bliži. Anketa agencije IPSOS je jasno pokazala što o promjenama u nogometnom savezu misle građani, no žele li promjene u Savezu i čelni ljudi županijskih nogometnih saveza? Od 21 županijskog saveza dosada se izjasnilo njih 10. Šuker je dobio podršku njih devet.

Za sada jedini glas Dario Šimić dobio je od Splitsko-dalmatinskog županijskog saveza. Ostali će o svemu odlučivati idući tjedan.

Županijski nogometni dužnosnici odlučuju između Davora Šukera pod čijim je Savez vodstvom od ljeta 2012. godine i Darija Šimića koji savezu zamjera netransparentnost.

''U svakom slučaju nema jasne strategije i vizije, infrastruktura nam je jako loša, klubovi se nemaju od čega financirati osim od prodaje igrača'', kaže Šimić.

A njegovo rješenje bilo bi:

''Reorganizacija sudačke organizacije,financiranje, klubovi kao centar razvoja hrvatskog nogometa, razvijanje igrača, rad sa trenerima, rad sa navijačima.''

Njegov predizborni tim čine Pletikosa, Vlaović i Stanić, no zbog menadžerske agencije Stanić i Vlaović ne bi mogli sudjelovati u radu Saveza. Pitali smo Šimića: tko bi uz njega bio na izvršnim funkcijama u HNS-u?

''Vidjet ćemo. Stipe Pletikosa nije s tim opterećen, on će u svakom slučaju biti blizu mene. A volio bih da to budu u nekoj funkciji i Mario Stanić i Goran Vlaović. Tu je i taj poslovni dio, Okružio sam se sa puno poslovnih ljudi'', poručuje Šimić i dodaje:

''U ovom trenutku ne mogu reći o kojim se to menadžerima radi, jer oni rede u ozbiljnim tvrtkama. Tako da kad budem izabran za predsjednika tada možemo o tome.''

Da bi Šimić postao predsjednički kandidat, treba skupiti još osam glasova, a rok istječe 7. prosinca.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider