Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Službena objava

Bivši kapetan Vatrenih završio karijeru: Otkrivena nova uloga Darija Srne!

Bivši kapetan Vatrenih Darijo Srna postat će pomoćni trener Šahtara iz Donjecka...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Darijo Srna postat će pomoćni trener Šahtara, ukrajinski klub objavio je na svojoj službenoj web stranici. Srna će biti pomoćnik Luisu Castru. On je prije nekoliko dana naslijedio Paula Fonsecu, koji je postao novi trener Rome.

Više informacija doznat će se na sutrašnjoj press-konferenciji koju je bivši kapetan hrvatske reprezentacije zakazao u Kijevu.

Srna se emotivnom porukom oprostio od suigrača i navijača talijanskog prvoligaša Cagliarija, u čijim redovima je proveo prošlu sezonu, a u petak će na novinarskoj konferenciji u Kijevu otkriti svoje planove za budućnost.

Bivši kapetan Vatrenih pridružio se Cagliariju prošlog ljeta stigavši iz Šahtara, a u klubu sa Sardinije upisao je 28 nastupa.

"Bilo je vrlo teško zaključiti moje nogometno putovanje u Cagliariju. Ja ću zauvijek ostati vaš, uvijek ću se sa ponosom sjećati svoje velike obitelji iz Cagliarija", kazao je Srna koji je u svibnju proslavio 37. rođendan.

Posljednjih se dana nagađalo kako bi se Srna mogao vratiti u Hajduk i u Splitu završiti karijeru. Međutim, čini se kako ima druge planove. Naime, u petak je sazvao novinarsku konferenciju u Kijevu na kojoj će očito obznaniti kraj karijere i najaviti da postaje pomoćni trener Šahtara iz Donjecka.

Srna je za klub iz Donjecka igrao od 2003. do 2018. upisavši rekordnih 536 nastupa pri čemu 339 ligaških. U dresu Šahtara osvojio je čak 26 trofeja pri čemu Kup UEFA (2009), te deset ukrajinskih naslova prvaka. U dresu hrvatske reprezentacije odigrao je 134 utakmice, od čega 68 s kapetanskom trakom, a pritom je zabio i 22 gola.

Šahtar je 12 puta osvajao prvenstvo Ukrajine. Iako zbog ratnih zbivanja u Ukrajini ne igra na svojem stadionu u Donjecku, Šahtar je ipak osvojio posljednja tri prvenstva Ukrajine.

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider