Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
hrvati u fokusu

Barcini transferi: Srna najveći kandidat za dolazak, Rakitić za odlazak?

Bliži se prijelazni rok u kojem bi na Camp Nouu mogla biti uključena dva Hrvata.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Na početku tjedna u španjolskim su se medijima pojavila imena dvojice hrvatskih nogometaša u kontekstu narednog prijelaznog roka u Barceloni. Nije tajna kako je Darijo Srna uistinu stvaran i poprilično velik kandidat za dolazak na Camp Nou, a sad se pak spminje i Ivan Rakitić kao onaj koji bi mogao napustiti Kataloniju.

Takav scenarij je popriličnom radikalan i sumnjamo da će se dogoditi Raketin odlazak iz Barcelone u siječnju. Što se ljeta tiče, tu je stvar već drugačija jer bi sam Rakitić mogao tražiti transfer ukoliko ispadne iz prvih 11. Hvala Bogu, ponuda mu ne nedostaje.

Nakon posljednjih utakmica dio medija se raspisao o Rakitićevom ispadanju iz momčadi Luisa Enriquea, a madridska Marca u jednom takvom članku naziva hrvatskog veznjaka ''ružnim pačetom''. Asocijacija je to na neželjenog igrača, što očito tvrdi Marcin dopisnik iz glavnog grada Katalonije. Možda je to malo prebrzi zaključak nakon izmjene u El Clasicu, neigranja u Ligi prvaka zbog suspenzije te ostanku na klupi u Pamploni protiv Osasune kada je u prvih 11 bio Portugalac Andre Gomes, 35 milijuna vrijedno ovoljetno pojačanje iz Valencije.

Nagađa se kako bi baš on uskoro trebao uzeti Rakitiću standardno mjesto iako je poznato kako Enrique želi što više rotirati i odmarati igrače. Uz Busquetsa i Iniestu Raketa je posljednje dvije sezone imao sigurnu poziciju u prvih 11 te je čak bio igrač s najviše minuta otkad je na klupu sjeo Luis Enrique.

Gomes ima 23 godine i očito ga se priprema na nešto više od dosadašnje klupe. Čak je dobio prednost ispred ostalih veznjaka poput Rafinhe i Denisa Suareza. No Portugalac nikog nije oduševio dosadašnjim igrama, a neki idu čak toliko daleko da njegov transfer zovu potpunim promašajem.

Zanimljivo, Ivan Rakitić nije se pojavio na zajedničkom izlasku igrača nakon pobjede kod baskijskog kluba što je dodatno ohrabrilo oni koji smatraju hrvatski veznjak gubi poziciju u bilježnici svog trenera.

Barca uskoro donosi odluku o Srni

Katalonski Sport pak piše kako je drugi Hrvat na pragu dolaska na Camp Nou. Vrijeme odluke za Enriquea i stručni stožer sve je bliže, a ona je sljedeća: pristati na uvjet Darija Srne ili čekati na kupovinu desnog beka do ljeta.

Sa strane Srne i Šahtara sve je spremno. Pristao je bogati gazda Ahmetov udovoljiti kapetanovoj želji i pustiti ga da pred kraj karijere zaigra s Messijem, Neymarom, Iniestom i društvom. Srna je u kontaktima koji su se odvijali posljednjih tjedana poručio kako želi ugovor na godinu i pol, piše Sport, dok su u Barceloni htjeli dovesti Hrvata na šest mjeseci s opcijom produljenja ugovora za još godinu dana.

Pristao bi Srna i na manju plaću nego u Šahtaru, ali ne želi da ga se odbaci na ljeto ukoliko Barca uspije dovesti desnog beka kojeg žele kao dugotrajno rješenje. Usprkos svemu, tamošnji mediji spominju bivšeg kapetana hrvatske reprezentacije kao najizglednijeg kandidata u rubrici dolasci na Camp Nouu. A tada bi možda u sljedećem Clasicu hrvatska imal čak četiri igrača, što bi bio novi povijesni trenutak za hrvatski nogomet.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider