Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
otpao s popisa

Prije okupljanja reprezentacije saznao da ima dijabetes. Uvjerili su ga da neće morati završiti karijeru

Danska ostala bez Dolberga koji ima dijabetes.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Napadač francuskog prvoligaša Nice i danske reprezentacije Kasper Dolberg propustiti će posljednje dvije utakmice kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2022., jer mu je dijagnosticiran dijabetes tipa 1, što je nogometaš u ponedjeljak objavio putem Instagrama.

"Jutros sam dobio rezultate pregleda i ispalo je da imam dijabetes tipa 1... Iznenađen sam, ali mi je i laknulo, jer sam konačno saznao zašto sam se neugodno osjećao u posljednja dva tjedna", izjavio je Dolberg u poruci upućenoj onima koji ga podržavaju i prate te dodao da je u dogovoru s danskim izbornikom Kasperom Hjulmandom odlučio propustiti završne nastupe u kvalifikacijama za SP kako bi se navikao na tretman u liječenju dijagnosticirane mu kronične bolesti.

gol expired Newcastle potvrdio novog trenera: Mora stvoriti momčad za trofeje divider

Danci su ionako već izborili svoje mjesto na završnom turniru u Kataru sljedeće godine, a reprezentacija će bez Dolberga odigrati još dvoboje s Farskim Otocima i Škotskom.

Iako se radi o kroničnoj bolesti, zbog koje će svakodnevno morati dobivati dozu inzulina, Dolberga su liječnici uvjerili da zbog toga neće morati okončati igračku karijeru.

gol expired Biserka Petrović: "Brooklyn Netsi zbog Dražena dolaze igrati u Hrvatsku" divider

"Liječnici su mi rekli da, uz odgovarajuću terapiju, ovo neće imati negativan utjecaj na moju karijeru", rekao je Dolberg, koji je zbog "osobnih razloga" propustio dva prvenstvena dvoboja, protiv Marseillea 27. listopada i protiv Angersa 31. listopada, ali je u jučerašnjem dvoboju protiv Montpelliera ušao u igru u 68. minuti.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider