Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
SKUPO ĆE GA STAJATI

Daniju Alvesu odobren izlazak na slobodu

Iako je prije manje od mjesec dana osuđen na četiri i pol godine zatvora, Dani Alves prvi put nakon 14 mjeseci osjetit će slobodu.

Suđenje Daniju Alvesu (Foto: Profimedia)

Nakon što je 13 mjeseci proveo u pritvoru, odnosno otkako je optužen za seksualno zlostavljanje, Dani Alves prošlog je mjeseca saznao kaznu. Na sudu u Barceloni osuđen je na četiri i pol godine zatvora.

Ipak, samo mjesec kasnije Brazilac će izići iz zatvora. Najtrofejnijem nogometašu u povijesti odobren je uvjetni izlazak na slobodu do izricanja pravomoćne presude.

Naime, čak tri strane podnijele su žalbu na spomenutu prvostupanjsku presudu - tužiteljstvo, njegovo odvjetnički tim i dodatna privatna tužba.

Alves će za slobodu morati platiti iznos od jednog milijuna eura te će mu biti oduzete obje putovnice koje posjeduje, brazilska i španjolska. 

Osim toga, zabranjeno mu je prići na udaljenost od jednog kilometra osobi koja ga je tužila (identitet je javno nepoznat), kao i njezinu radnom mjestu i svim mjestima koja dokazano redovito posjećuje.

Na slobodi bi trebao ostati do novog ročišta, čiji datum još uvijek nije poznat. Naime, žalbe se tek procesuiraju, a sve zajedno moglo bi potrajati mjesecima.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider