Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
"Hvala na odanosti"

Monaco potvrdio: Danijel Subašić nakon osam i pol godina odlazi iz kluba

Bivši hrvatski reprezentativac odlazi iz Kneževine u koju je stigao u siječnju 2012.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Danijel Subašić poslije osam i pol godina napušta Monaco, objavio je to klub iz Kneževine ovog ponedjeljka na svojoj službenoj stranici.

Bivši hrvatski reprezentativac, koji je bio među najzaslužnijima za osvajanje srebra na Svjetskom prvenstvu u Rusiji prije dvije godine, napustit će klub nakon što mu istekne aktualni ugovor koji traje do 30. lipnja.

"Monaco najavljuje kraj avanture s Danijelom Subašićem čiji ugovor istječe 30. lipnja. S gotovo 300 utakmica, Subašić je u posljednjih osam godina bio glavni igrač u uspjesima Monaca i jedan od najboljih vratara u povijesti kluba. Danijel se pridružio Monacu u siječnju 2012. iz Hajduka, odigrao je 292 utakmica od čega 25 u Ligi prvaka i sudjelovao u svakoj fazi napretka našeg kluba u proteklom desetljeću. Iza Jean-Luca Ettorija drugi je vratar u povijesti Monaca po broju nastupa", stoji na službenoj stranici Monaca koji se biranim riječima izrazio o legendarnom Subi:

"Vrlo brzo se etablirao kao prvi čuvar mreže. Bio je spretan u obranama jedanaesteraca, a znao ih je i sam realizirati. Proglašen je najboljim golmanom Ligue 1 2017. godine. Pomogao je Hrvatskoj da dođe do polufinala Svjetskog prvenstva 2018., obranivši četiri jedanaesterca u raspucavanjima. Vrijedni suigrač, porijeklom iz Zadra, ostat će ikona posljednjih 10 godina Monaca. Cijeli klub mu zahvaljuje za sve ove godine i želimo mu sve najbolje u budućnosti."

"Došao je na početku projekta i prihvatio mnogo izazova"

Predsjednik Monaca Dmitrij Ribolovljev doveo je Subašića kao jedno od svojih prvih pojačanja u eri otkako je postao vlasnik kluba.

"Čestitam Danijelu na izuzetnoj karijeri u Monacu. Došao je na početku projekta kad smo još bili drugoligaši i prihvatio je mnogo izazova tijekom godina kako bi doprinio velikim postignućima momčadi. Izvrstan je igrač koji je ovdje pokazao sve svoje sportske kvalitete i veliku snagu karaktera. Hvala mu na odanosti i za sve što je ovdje učinio. Uvijek će biti dobrodošao u Monaco", poručio je predsjednik Ribolovljev.

Iz Monaca još podsjećaju kako je Subašić jedan od samo trojice vratara koji su na Svjetskom prvenstvu obranili četiri jedanaesterca (preostala dva su Sergio Goycochea i Harald Schumacher). Uz naslov prvaka Francuske 2017., iste godine je s Monacom dogurao do polufinala Lige prvaka gdje ih je zaustavio Juventus.

Gdje će Subašić nastaviti karijeru, zasad nije poznato.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider