Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
"sjajna sezona, ali..."

Subašić otkrio katastrofalnu vijest uoči odlaska na Island!

Najbolji hrvatski i najbolji čuvar mreže francuskog prvenstva Danijel Subašić neće braniti za reprezentaciju koju u nedjelju očekuje gostovanje na Islandu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Podijeljene su nagrade Trofeja Nogometaš, koji zajednički dodjeljuju Hrvatska udruga Nogometni sindikat (HUNS) i dnevni list Sportske novosti. Nagradu za najboljeg vratara dobio je Danijel Subašić.koji je s novinarima podijelio jako loše vijesti uoči gostovanja na Islandu u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo.

"Iza mene je zaista uspješna sezona. Dobio sam više nagrada nego ikad prije, no žao mi je zbog ozljede tetive. Upalila se i nažalost neću moći pomoći reprezentaciji na Islandu", otkrio je najbolji vratar francuskog prvenstva.

"S Monacom sam osvojio prvenstvo, stigli smo do polufinala Lige prvaka, dobio sam i nagradu za najboljeg vratara francuskog prvenstva, a sada i nagradu za najboljeg hrvatskog vratara," kazala je 'jedinica' Monaca.

Prvi vratar hrvatske reprezentacije tek je drugi stranac koji je osvojio ovu nagradu u Le Championnatu. Prije njega to je uspjelo Talijanu Salvatoreu Siriguu kojem je ta čast pripala 2013. i 2014. godine.

"Nagrade uglavnom dobivaju francuski vratari, ja sam tri puta bio nominiran i bila je treća sreća," kazao je 32-godišnji Zadranin.

Na polovici kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Rusiji iduće godine Hrvatska je vodeća s 13 bodova, tri više od Islanda. Izostanak Subašića je veliki, ali ne i nadoknadiv gubitak za Vatrene.

Naime, na vrata će umjesto njega najbolji vratar belgijskog prvenstva, bivši Hajdukovac - Lovre Kalinić.

S novinarima je razgovarao i Luka Modrić, koji je po peti put dobio nagradu za najboljeg hrvatskog nogometaša.

"Ovo priznanje kolega i trenera mnogo mi znači. Ostvareno je konkurenciji sjajnih igrača kao što su Mandžukić, Perišić, Subašić i drugi. Konkurencija je bila velika, sve su to nositelji svojih ekipa," kazao je Modrić na svečanosti održanoj u zagrebačkoj Laubi.

Hrvatski veznjak je ove sezone u dresu Reala obranio naslov prvaka Europe postavši ujedno prvi hrvatski nogometaš s osvojene tri Lige prvaka.

"Fenomenalan je osjećaj biti dio tako velikog kluba, jednog od najvećih ako ne i najvećeg na svijetu. Ponosan sam što smo prvi koji smo obranili naslov. Uvijek sam govorio da ako to netko može, to je Real Madrid. Sada moramo nastaviti u tom ritmu i ne smijemo se opustiti," dodao je Luka.

Ispred njega još je jedna utakmica ove sezone, ogled protiv Islanda.

"Želimo ostvariti dobar rezultat i nadam se kako će to biti šlag na tortu ove sezone," zaključio je Modrić.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider