Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
kapa dolje legendo

''Kakav j****i gospodin'': U mirovinu otišao potezom koji je izbezumio Šveđane

Nakon utakmice u Milanu navijači Italije oprostili su se od mnogih legendi.

Daniele De Rossi (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Kada je sudac označio kraj utakmice bez golova na San Siru, Šveđani su u euforiji trčali prema svojim navijačima. Talijani su pali na pod u nevjerici. Neki su plakali, neki su se koncentrirali da suza ne krene pred 80 tisuća devastiranih navijača na nogometnoj milanskoj katedrali.

Italija ne ide na Svjetsko prvenstvo prvi put nakon daleke 1958., a to je šok od kojeg se čitava nacija oporavlja već danima. No zbog nekih stvari Talijani ipak mogu biti ponosni. To su njihove legende koje više neće nositi dres Azzurra.

Gigi Buffon, Daniele De Rossi, Giorgio Chiellini i Andrea Barzagli neće više igrati za Italiju koju bi vjerojatno trebao voditi Carlo Ancelotti. Buffonove suze dirnule su i velikog Ikera Casillasa, a legendarni vratar Juventusa oduševio je sve kada je pljeskom pozdravio intoniranje švedske himne.

Učinio je to prkosno jer se himna Šveđana jedva čula na San Siru od gromoglasnih zvižduka. Atmosfera je bila ''biti ili ne biti'', ali neugodno su svi bili iznenađeni tim zvižducima.

Švedski mediji otkrili su kako nije samo Buffon ispao veliki gospodin nego i Daniele De Rossi. Kapetan Rome prvo je sve oduševio kada je katastrofalnom izborniku Giampieru Venturi objasnio ''neke stvari'' na klupi, a imao je i potez vrijedan divljenja i nakon utakmice.

Ušao je u autobus švedskih nogometaša koji su trebali krenuti u zračnu luku.

''Čestitao nam je na plasmanu na Svjetsko prvenstvo. Prvo se ispričao za ponašanje nekih suigrača u prvoj utakmici, a onda i za zvižduke navijača u Milanu. Pomislili smo: 'Wow, je li se ovo upravo dogodilo?'. Kakav j***** gospodin'', otkrio je švedskim medijima branič Švedske Pontus Jansson.

Veznjak Ken Sema također je hvalio De Rossija: ''Svi su to smatrali velikim potezom. Takav veliki igrač koji je tako nešto napravio. Svaka čast!''

I mi možemo samo reći  - bravo Daniele…
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider