Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
KAKVA VIJEST ZA NAVIJAČE

Neupitna klupska legenda sjela na klupu Rome!

Iz AS Rome potvrdili su da je Daniele De Rossi preuzeo funkciju glavnog trenera prve momčadi.

Daniele De Rossi i Francesco Totti (Foto: Afp)

Brojni talijanski mediji navode tijekom utorka kako je postignut dogovor između nogometnog kluba Rome i Danielea De Rossija, koji bi trebao biti novi trener rimske momčadi.

To je tijekom dana i potvrdio sam klub, koji tako u prvu momčad vraća pravu ikonu, jednog od simbola Rome.

U utorak su se rastali Roma i portugalski strateg Jose Mourinho, koji je Rimljane vodi od svibnja 2021. godine te je najveći uspjeh ostvario kada je osvojio premijerno izdanje Konferencijske lige, dok je prošle sezone igrao finale Europske lige u kojem su Rimljani poraženi od Seville.

Mourinha mijenja čovjek kojeg navijači obožavaju

Mourinho je morao otići zbog slabijih rezultata ove sezone pa je tako klub tek deveti na ljestvici Serie A. Momčad bi trebao razbuditi 40-godišnji Daniele De Rossi, nakon Francesca Tottija, najveća igračka zvijezda Rome u posljednjih nekoliko desetljeća.

Od 2001. do 2019. godine De Rossi je nosio dres Rome, a tek je pred kraj karijere kratko igrao za argentinski Boca Juniors. Ukupno je u Romi skupio 616 nastupa. Za talijansku reprezentaciju odigrao je 117 utakmica te je bio član momčadi koja je 2006. godine u Njemačkoj postala svjetski prvak.

Inače, u trenerskoj karijeri De Rossi je dosad vodio tek nižerazredni Spal. S tim je klubom pobijedio u samo tri utakmice od 17, koliko ih je vodio.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider