Nogomet
SPORTOVI
breaking news !: Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Pričao sam s Milanovićem, imamo plan C. Popišali su se na sve nas"
Nogomet
Odbacio sve optužbe

Napadač Liverpoola pod istragom zbog klađenja, prijete mu ozbiljne kazne

Engleski nogometni savez optužio je igrača Liverpoola za kršenje dvaju pravila.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Engleski nogometni savez (FA) optužio je napadača Liverpoola Daniela Sturridgea za kršenje pravila vezanih za klađenje, objavili su engleski mediji.

Sturridge se našao pod optužbama za kršenje dvaju pravila. Prvo je vezano za klađenje na nogometne utakmice, koje je igračima zabranjeno – izravno ili neizravno, preko treće strane koja bi uplatila novac u igračevo ime.

Drugo pravilo koje je Sturridge navodno prekršio tiče se davanja informacija vezanih za nogomet koje igrač posjeduje zahvaljujući svojoj poziciji.

Liverpool je brzo reagirao priopćenjem kojim je odbacio optužbe na račun svog igrača.

Kazne variraju od nekoliko utakmica do nekoliko godina suspenzije

''Daniel je pristao na punu suradnju u ovom procesu i uvjerio je klub da će s tom suradnjom i nastaviti. Također je kategorički ustvrdio da se nikada nije kladio na nogomet. Kao i u bilo kojem sličnom slučaju, nećemo dalje komentirati slučaj dok proces ne završi'', stoji u priopćenju.

Još nisu poznati detalji o Sturridgeovim navodnim prekršajima. Ako se ispostavi da je kriv, prijete mu različite kazne ovisno o težini prekršaja.

Vjerojatno najpoznatiji kažnjenik u novijoj povijesti jest bad boy engleskog nogometa Joey Barton, koji je dobio 18 mjeseci suspenzije zbog klađenja na više od tisuću utakmica tijekom 10 godina.

Najtežu kaznu ove godine dobio je obrambeni igrač Lincoln Cityja Bradley Wood, koji je zaradio šest godina suspenzije i novčanu kaznu. Wood je namjerno dobio žuti karton, na što su njegovi suučesnici uložili velike svote novca.

Osim drastičnih, Sturridgeu prijete i nešto lakše kazne poput novčanih ili nekoliko utakmica suspenzije. Naravno, ako se pokaže da je doista prekršio pravila. Sturridge na optužbe mora odgovoriti do utorka 20. studenog ove godine.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider