Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Sretan u Zagrebu

Talent pristigao iz Barcelone potpisao profesionalni ugovor s Dinamom

Svečano je bilo danas na Maksimiru gdje je veliki talent Dani Olmo potpisao profesionalni četverogodišnji ugovor s Dinamom.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Talentiranog  veznjaka Danija Olma na konferenciji za medije predstavio je glavni direktor Dinama Tomislav Svetina:
„U svoje ime i u ime kluba zahvaljujem Daniju što je ukazao povjerenje Dinamu i potpisao kao punoljetna osoba novi ugovor. Obvezao nas je time i da nastavimo u smjeru u kojem idemo, a to je razvoj mladih igrača“, kazao je Svetina, a prenosi službena web stranica Dinama.

Tomislav Svetina: Dinamo puno i jedini ozbiljno ulaže u nogometnu školu

Direktor Svetina kratko se osvrnuo na poznatu generaciju 1998., jednu od najboljih generacija u povijesti kluba:
„Dani je još jedan iz generacije igrača rođenih 1998. godine i on je zadnji koji je potpisao višegodišnji ugovor. Svi igrači iz te generacije u kadru su prve i druge momčadi, osim Brekala i Kalaice koji su otišli. Igrači koji su ostali naš su zalog, sigurno ćemo uživati u njihovim predstavama i omogućit će nam silnu radost u Hrvatskoj i Europi.“

Jedna od glavnih vizija kluba svakako je razvoj mladih igrača koji su bogatstvo Dinama:
„Ono što su nagovijestili igrajući u Ligi prvaka mladih te za drugu i prvu momčad jako nas veseli. Dani je točka na i svih ovih igrača koje sad imamo u kadru. U ovoj sezoni imamo mlade igrače koji su već standardni i one koji kucaju na vrata, a to je gotovo pola momčadi - Benković, Sosa, Olmo, Gojak, Knežević, Ćorić, Pavičić. Inzistiramo na tim igračima i to je potvrda kvalitetnog rada naše nogometne škole“, rekao je Svetina pa nadodao:

„Dinamo puno i jedini ozbiljno ulaže u nogometnu školu. To se vraća kroz igrače koji sazrijevaju i kroz transfere. Sigurno je da će nas Dani razveseljavati u nadolazećim utakmicama.“

Dani Olmo: Sretan sam što ostajem u Dinamu

Mladi je veznjak u Dinamo stigao 2014. godine kao kadet Barcelone, kluba s jednom od najboljih nogometnih škola u svijetu:
„Veseli nas što je igrač iz jednog od najvećih klubova i jedne od najvećih nogometnih škola došao ovdje. Izuzetno je lijepo primljen, suigrači i treneri govore o njemu u superlativima, a on treba to pokazati na terenu“, rekao je za kraj direktor Svetina.
„Jako sam zadovoljan i sretan što ostajem u Dinamu i vjerujem da je ovo veliki korak za moju karijeru. Veseli me što ću i dalje u dresu Dinama raditi i napredovati i dat ću sve od sebe da opravdam povjerenje koje mi je klub dao“, rekao je mladi Dani na konferenciji pa nastavio:
„Ovdje se osjećam dobro i prekrasno mi je. Zadovoljan sam prošlom sezonom, čast mi je biti dio prve momčadi i nadam se da ću dobiti povjerenje trenera i u ovoj sezoni. Kroz posljednje sam utakmice osjetio da sam fizički spreman i vjerujem u sebe.“
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider